Hyvät: Vuoden Kristillinen kirja 2024 on Pirjo Kotamäen säeromaani Paavo Ruotsalaisesta – ”Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään”

Kohta vuosi Asburyn herätyksestä – Tämä siitä seurasi

 
Paljon ihmisiä kappelissa.

Viime helmikuisella Asburyn herätyksellä on ollut kauaskantoisia seurauksia. Monet opiskelijat ovat halunneet todistaa uskostaan kotikaupunkinsa ulkopuolellakin. Myös oman yliopistokampuksen ilmapiiri on muuttunut myönteisemmäksi. KUVA: ASBURYN YLIOPISTON ARKISTO

Asburyn herätys kokosi opiskelijoita kentuckylaisen Asburyn yliopiston kappeliin ylistämään Jumalaa taukoamatta yli kahden viikon ajaksi.

Kentuckylainen Asburyn yliopisto nousi viime helmikuussa otsikoihin poikkeuksellisen opiskelijaherätyksensä vuoksi. 16 päivää kestänyt Asburyn herätys alkoi yllättäen, kun yliopiston kappelin aamutilaisuuteen tulleet opiskelijat eivät lähteneetkään pois kappelista vaan jatkoivat ylistystä ja rukousta. Monet raportoivat toivon ja rauhan ilmapiiristä kappelissa.

Tapahtumista on lähes vuosi, joten Uusi Tie kysyi Asburyn yliopistolta, mitä seurauksia herätyksellä on ollut.

IK-opisto neliöb. 21.10.-3.11.

Viimeiseen päivään ajoittui rukoustapahtuma kaikkien kampusten puolesta

– Asburyn yliopisto teki hienoa työtä kaventaessaan herätystä [kappelissa] vähitellen, kertoo Bridgette Campell. Hän vastaa Asburyn yliopistolla tavoittavien tiimien koordinoinnista.

Herätys kappelissa ei nimittäin osoittanut itsestään laantumisen merkkejä, päinvastoin se oli Campellin mukaan merkittävässä kasvussa. Siksi yliopistolla alettiin herätyksen toisella viikolla sulkea kappelia puolenyön aikoihin, jotta niin oppilaat, vapaaehtoiset kuin henkilökunta saisivat levätä. Ensimmäisen viikon kappeli oli ollut auki ympäri vuorokauden.

Sen sijaan, että herätystä olisi rukouspäivän jälkeen pyritty ylläpitämään mahdollisimman pitkään kappelissa, yliopisto kehotti ihmisiä menemään ulos kertomaan Jumalasta ja kokemuksistaan Asburyssä.

Viimeiselle päivälle ajoittui jo vuotta aiemmin sovittu yliopistojen rukouspäivä (Collegiate Day of Prayer), jota Asburyn oli vuoro isännöidä. Rukouspäivän tarkoitus on rukoilla joka vuosi eri yliopistolla helmikuun viimeisenä torstaina, että opiskelijat Yhdysvaltojen 4 200 kampuksella kasvaisivat suhteessaan Jeesukseen ja tulisi hengellistä heräämistä. Campell kutsuukin rukouspäivän ajoitusta ”jumalalliseksi”.

Sen sijaan, että herätystä olisi rukouspäivän jälkeen pyritty ylläpitämään mahdollisimman pitkään kappelissa, yliopisto kehotti ihmisiä menemään ulos kertomaan Jumalasta ja kokemuksistaan Asburyssä.

”Useat kampukset kokivat herätyksen pienemmässä mittakaavassa”

Asburyn herätys ei jäänyt vain oman yliopiston sisäiseksi. Bridgette Campellin mukaan noin 280 eri yliopistosta tuli opiskelijoita Asburyyn.

– He veivät hengellisen kasvun ja uudistumisen takaisin omille kampuksilleen, joista useat kokivat samantapaisen herätyksen pienemmässä mittakaavassa.

Campell tietää ”lukemattomia tarinoita” ihmisistä, jotka ovat löytäneet Jumalan herätyksen aikana tai sen jälkeen. Herätyksen vaikutus on lainehtinut laajalle sen myötä, että monien ihmisten elämä on muuttunut ja he ovat todistaneet siitä.

Bridgette Campellin mukaan herätyksellä on ollut myös selvää vaikutusta yliopiston ilmapiiriin. Yliopistolla pitkään työskennelleet ovat huomanneet selvän eron entiseen.

– Herätyksen suurin anti on ollut se, että opiskelijoilla on ollut henkilökohtaisia kohtaamisia Pyhän Hengen kanssa. Nyt he elävät elämäänsä eri lailla kulkiessaan lähellä Pyhää Henkeä, joka opastaa heitä. Tämä muuttaa ihmissuhteita ja vuorovaikutusta, mikä tuo kampukselle todella ihanan, hyvin myönteisen ilmapiirin.

Paljon ihmisiä lavalla.
Asburyn yliopisto päätti keskeyttää ylistystapahtuman kappelissa, kun se oli jatkunut yli kaksi viikkoa. KUVA: ASBURYN YLIOPISTON ARKISTO

Todistajien tiimi perustettiin – 7 kansainvälistä matkaa takana

Eräs konkreettinen seuraus Asburyn herätyksestä on ollut noin 50 opiskelijan Todistajien tiimi (Witness Team), jota Bridgette Campell koordinoi. Campellin mukaan tiimissä olevien opiskelijoiden elämät ovat muuttuneet herätyksen myötä niin paljon, että he haluavat kertoa siitä myös yliopistonsa ulkopuolella.

Tiimi on ehtinyt paljon alle vuodessa. Erilaisten kirkkojen, järjestöjen ja yliopistojen lisäksi tiimi on ollut seitsemällä kansainvälisellä matkalla ja yli viidelläkymmenellä eri tapahtumapaikalla. He ovat todistaneet esimerkiksi vankilassa, radiossa, televisiossa ja podcasteissa, huippukokouksissa, konferensseissa, leirintäalueilla sekä 9 000 opiskelijan nuorisofestivaaleilla.

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Uusi Tie -lehdessä 5.12.2023.

 
artikkelibanneri Uusi Tie