Kolmen debatin viikko

 

Veritas Forum Finland järjestää tällä viikolla kolmella yliopistolla elämänkatsomusaiheisen debatin. Tampereella keskustellaan muun muassa, mistä uskonnollinen tieto saa oikeutuksensa. Kuopiossa väittelyn aiheena on kristinuskon vaikutus kulttuurin kehitykseen. Espoossa keskustellaan kosmisesta hienosäädöstä.

Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka osallistuu sekä Tampereen että Kuopion väittelyyn. Tampereen yliopistossa keskiviikkona 19. maaliskuuta klo 16-18.30 hän keskustelee Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian emeritusprofessori Antti Eskolan kanssa. Aiheena on ”Mistä tiedän, mitä uskoa?” Pohdittavia kysymyksiä ovat muun muassa: Mistä uskonnollinen tieto saa oikeutuksensa? ja Miten Jumala sopii tieteentekijän maailmankatsomukseen?

Kuopiossa Itä-Suomen yliopistolla Puolimatka ottaa mittaa Itä-Suomen yliopiston filosofian professori Seppo Sajamasta. Torstaina 20. maaliskuuta kello 17-19 toteutettavan väittelyn aiheena on ”Kristinusko – kulttuurin kehityksen este vai edellytys?”

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Espoossa Aalto-yliopistolla fyysikot keskustelevat perjantaina 21. maaliskuuta kello 14-16 kosmisesta hienosäädöstä. Aalto-yliopiston fysiikan professori Tapio Ala-Nissilä ja Helsingin yliopiston fysiikan laitoksen tutkijatohtori Vesa Palonen pohtivat, miten selittyy se, että luonnonlait mahdollistavat elämän.

Tapahtumat jatkuvat ensi viikolla Oulun ja Jyväskylän yliopistoissa. Väittelyt ovat osa Maailmankatsomukset puntarissa -kampanjaa. Veritas Forum Finland on voittoa tavoittelematon verkoston, joka järjestää oppilaitoksissa keskusteluja, tapahtumia ja kampanjoita tärkeistä elämänkysymyksistä.

Lue lisää Maailmankatsomukset puntarissa -kiertueesta tästä linkistä.