Kotimaa Suolan haastattelussa neljä seitsemästä lähetysjohtajasta piti nykyistä seitsemän lähetysjärjestön mallia hyvänä. Vain Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen sanoi, että Suomessa pitäisi olla yksi lähetystyön toimielin seitsemän lähetysjärjestön sijasta.
Kotimaa Suola (2/2012) kysyi kirkon virallisten lähetysjärjestöjen johtajilta, miten he organisoisivat kirkon lähetystyön, jos he eivät olisi sidottuja nykyiseen malliin.
– En haluaisi Suomeen yhtä kaiken kattavaa lähetystoimielintä, en edes, vaikka sen nimi olisi Kansanlähetys,
Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen sanoi Kotimaa Suolan haastattelussa.
Tuovisen lisäksi Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Pekka Huhtinen, Lähetysyhdistys Kylväjän Pekka Mäkipää ja Svenska Luhterska Evangeliföreningenin Brita Jern ilmaisivat pitävänsä nykyistä seitsemän järjestön mallia hyvänä.
Juha Auvinen Radiolähetysjärjestö Sanansaattajista sanoo, että lähetysjärjestöjen pitäisi verkostoitua ja jakaa töitään. Hänen mukaansa järjestöt ovat jo nyt erikoistuneet. ”Mutta jos esimerkiksi kaksi järjestöä sulautuisi yhdeksi, pienemmästä tulisi helposti suuremman järjestön kaltainen ja sen omaleimaisuus kuihtuisi.”
Lähetysseuran Seppo Rissasen mukaan yhteyden pitäisi näkyä lähetystyön rakenteissa, minkä tähden hänen mielestään tulisi olla yksi toimielin seitsemän sijasta.
– Suomen Lähetysseuraan mahtuvat kaikki herätysliikkeet jo nyt. Miksi tuhlata voimavaroja päällekkäisyyteen?
Suomen pipliaseuran pääsihteeri Markku Kotila pitää kirkon ohjauksen lisääntymistä hyvänä asiana, mutta hänen mukaansa lähetystyön organisoinnin pitäisi olla ketterää silloinkin, kun se on tiiviisti kirkon yhteydessä.