Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Kotimaa24: Arkkipiispan teologiselle sihteerille puhujakielto Rauhanyhdistyksessä

 

Arkkipiispa Kari Mäkisen teologinen kansliasihteeri Risto Leppänen asetetaan puhujakieltoon vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä. Verkkolehti Kotimaa24:n mukaan Turun Rauhanyhdistys on kutsunut koolle asiaa käsittelevän kokouksen. Syy Risto Leppäsen syrjäyttämiseen löytyy perhepiiristä: Leppäsen vaimo Mari Leppänen vihitään papiksi maaliskuussa.

Tieto kokouksesta ja sen asialistasta vuosi sosiaaliseen mediaan, Suomi24-keskustelupalstalle: ”Rukouksen mielellä kutsun teidät yhdelle koolle keskustelemaan Turun rauhanyhdistyksen puhujatilanteesta. Keskustelun aiheena on kysymys Riston ja Heikin vapauttamisesta toistaiseksi kotisiionimme puhujantehtävästä.”

Kotimaa24:n mukaan Risto viittaa Risto Leppäseen ja Heikki turkulaiseen kanttori Heikki Raunioon.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Radio Dein tietojen mukaan kokouskutsuja on Turun rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Puolitaival. Hän on ehdolla kirkolliskokousedustajaksi tulevissa vaaleissa.

Risto Leppänen on pappi, teologian tohtori ja arkkipiispa Kari Mäkisen kansliasihteeri. Leppäsen puolisosta Mari Leppäsestä tulee pappisvihkimyksen myötä ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi evankelisluterilaisessa kirkossa.

Kansliasihteeri Risto Leppänen vahvistaa saaneensa kutsun keskustelemaan. Hän kuitenkin kieltäytyy kommentoimasta asiaa toistaiseksi.

Lue myös: ”Vanhoillislestadiolaisliikkeessä käynnissä murros”

Kotimaan uutinen

 

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa