Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Kotimaa24: EU:ssa tekeillä kansalaisaloite ihmisalkioiden suojelusta

 

Viime huhtikuusta alkaen EU-kansalaiset ovat voineet tehdä eurooppalaisen kansalaisaloitteen. Tähän mennessä on rekisteröity yhdeksän aloitetta, joiden järjestäjät toivovat saavansa tarvittavat miljoona allekirjoitusta, jotta komissiota voidaan pyytää tekemään säädösehdotus. Yksi aloitteista koskee ihmisalkioiden suojelua tutkimuksessa, kehitysyhteistyössä ja kansanterveydessä. Asiasta uutisoi Kotimaa24.

 

Alun perin italiaksi rekisteröity Uno di noi (yksi meistä) -niminen aloite on luettavissa myös 12 muulla kielellä. Sen päätavoitteena on ihmisalkion arvon ja koskemattomuuden kunnioittaminen. Sen mukaan EU:n tulisi kieltää ja lopettaa sellaisten toimien rahoittaminen, jotka tuhoavat ihmisalkioita.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Muut avoimet aloitteet koskevat vastuullista jätehuoltoa, yhteisiä koulutustavoitteita, eläinkokeiden kieltämistä, toisessa jäsenvaltiossa asuvien EU-kansalaisten äänioikeutta, vedensaantia, verkkovierailumaksuja ja liikkuvuuden helpottamista.

 

Lue lisää:

Suomenkielinen tiedote aiheesta Euroopan parlamentin sivuilla.

Avoimet kansalaisaloitteet eurooppalaisen kansalaisaloitteen virallisessa rekisterissä