Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Kotimaa24: Jari Jolkkosen tukijoukot lämpenivät hitaasti vaalipaneelille

 

Kuopion piispanvaalin ensimmäisen kierroksen vaalipaneeli kokosi Joensuun Rantakylän kirkkoon noin 450 kiinnostunutta. Kuva: YLE

Miikka Ruokasen ja Jari Jolkkosen tukijoukoissa lämmettiin eri tahtia ehdokkaiden kohtaamiselle Joensuun vaalipaneelissa. Kotimaa24 uutisoi maanantaina, että Jolkkosen taakse asettuneet kirkkoherrat Petri Karttunen ja Tapani Nuutinen suhtautuisivat pidättyvästi aloitteeseen Joensuussa järjestettävästä vaalipaneelista. Nyt paneelia ollaan kuitenkin itäiseen Suomeen järjestämässä.

Kotimaa24:n mukaan piispaehdokas Ruokasen valitsijayhdistyksen asiamies Raimo Hakkarainen sai loppuviikolla viestin, ettei Joensuussa voisi järjestää ehdokkaiden yhteistä vaalipaneelia. Hakkarainen oli aiemmin esittänyt toiveen ehdokkaiden kohtaamisesta Joensuussa.

Kotimaa24 kertoo, että Hakkarainen sai viestin sen jälkeen, kun neljä Joensuun yhtymän kirkkoherraa oli tavannut ja keskustellut paneelista kirkollisen johtamisen foorumissa Helsingissä viime viikon lopulla. Jolkkosta tukevat Petri Karttunen ja Tapaani Nuutinen osallistuivat tapaamiseen.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Karttunen kiisti Kotimaa24:n haastattelussa, että kyse olisi vaalitaktikoinnista.

– Epäiltiin, vetäisikö paneeli kauheasti porukkaa. Kerroimme vain epäilymme tästä. Esillä ollut paneelin aika oli myös huono. Lisäksi Kuopiossa järjestettävä paneeli tulee myös netin kautta ja on kaikkien seurattavissa, Karttunen totesi.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella YLE uutisoi Joensuussa järjestetyn ehdokkaiden vaalipaneelin täyttäneen Rantakylän kirkon. Ehdokkaiden kohtaamista seurasi paikan päällä noin 450 ihmistä.

Kotimaa24:n uutisoitua asiasta Joensuun seurakuntayhtymän johtoryhmä kokoontui maanantaina pohtimaan paneelikysymystä. Johtoryhmä teki päätöksen, jonka mukaan Joensuussa voidaan järjestää ehdokkaiden välinen vaalipaneeli, mikäli sekä Jari Jolkkosen että Miikka Ruokasen tukiryhmät seisovat asian takana.

Ruokasen valitsijayhdistyksen asiamies Raimo Hakkarainen on ajanut paneelin järjestämistä Joensuuhun.

Kokouksen jälkeen johtoryhmän jäsen Petri Karttunen korosti Kotimaa24:lle, että kyse ei ole siitä, ettei Joensuuhun haluttaisi paneelia. Hänen mukaansa pohdinnassa on sitä vastoin ollut paneelin kaavailtu ajankohta perjantai-iltana, jonka sopivuutta yleisön houkuttelemiseksi paikalle on osa Joensuun kirkkoherroista epäillyt.

Kuopion piispanvaalin virallinen vaalipaneeli järjestetään Kuopiossa 14.2. Joensuun paneelissa on kyse ehdokkaiden ja valitsijayhdistysten itse järjestämistä keskustelutilaisuuksista.

Kuopion piispanvaalissa toiselle kierrokselle edenneet professori Miikka Ruokanen ja piispainkokouksen pääsihteeri Jari Jolkkonen kohtaavat suorassa lähetyksessä Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona 8.2. klo 9-10. Debatti kuullaan uusintana klo 13-14 ja yöuusintana klo 01-02.

Piispanvaalin toisen kierroksen äänestys on 20. helmikuuta.

Kotimaan uutiseen

 

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa