Kotipesästä voimavaroja työelämään -hanke tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria aikuisia

 
Punahiuksinen tyttö, jolla on huppu päässä.

Kuvituskuva: Istock

Nuoret aikuiset, jotka kärsivät erilaisista haasteista, voivat hakea tukea Kotipesästä. Toiminnan järjestää Tampereen ev.lut. seurakunnat yhdessä Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön kanssa.

– Kotipesä tarjoaa nuorille mahdollisuuden löytää elämään merkitystä yhteisön ja työn kautta. Kotipesässä nuoret voivat edetä tuetusti eteenpäin ja löytää paikkansa yhteiskunnassa, kertoo hankekoordinaattori Aurora Juntunen.

Kotipesä toimii sekä digitaalisessa ympäristössä että Keskustorin Vanhalla kirkolla Tampereella.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Kotipesä on tarkoitettu alle 30-vuotiaille tamperelaisille, jotka eivät ole työssä tai opiskelemassa. Kotipesän toiminnalla pyritään tukemaan nuoria aikuisia, jotka kärsivät sosiaalisesta jännittämisestä, yksinäisyydestä tai mielenterveyden haasteista. Ryhmässä kerätään voimavaroja, vahvistetaan sosiaalisia taitoja sekä tuetaan työn ja koulutuksen piiriin pääsemisessä.

– Jotta erityistä tukea tarvitsevat nuoret pääsevät etenemään ura- ja koulutuspoluilla, tarvitaan mukaan myös työnantajat. Kotipesä opastaa ja tukee sosiaalista kestävyyttä tavoittelevia yrityksiä nuorten työllistämisessä, Juntunen sanoo.

Kotipesän avajaisia vietetään keskiviikkona 21.8. Vanhalla kirkolla klo 12–17. Avajaisiin tervetulleita ovat tukea tarvitsevat nuoret aikuiset, nuorten aikuisten parissa työskentelevät, nuorten läheiset sekä kaikki toiminnasta kiinnostuneet.

Avajaisissa on mahdollisuus tutustua Kotipesän tiloihin ja toimintaan. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa musiikkia, taidetyöpaja ja opastettuja kierroksia Vanhassa kirkossa.

Ensimmäinen ryhmä aloitti toimintansa toukokuussa ja kokoontui etänä Teamsin välityksellä. Syyskuussa Kotipesän ryhmät alkavat kokoontua Vanhalla kirkolla. Jatkossa muutama ryhmä toimii kuitenkin edelleen etänä.

– Tavoitteena on tarjota monipuolisia ryhmiä. Esimerkiksi lautapelikerhoon voi tulla pelaamaan pelejä Vanhan kirkon vintille. To do -ryhmässä on tarkoitus hoitaa kesken jääneitä tehtäviä sekä hakea työ- ja opiskelupaikkoja, kertoo Juntunen.

Avoimiin ryhmiin voi osallistua ilman ilmoittautumista. Osa ryhmistä on suljettuja, ja niihin pääsee mukaan ilmoittautumalla hankkeen työntekijöille. Yhteystiedot löytyvät verkkosivulta tampereenseurakunnat.fi/kotipesa.

Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä, Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö ja Martinus-säätiö.