Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Kristillinen arabiankielinen FB-sivu kerää tykkääjiä ja kyselijöitä

 

Arabiankielisen Naiset toivon lähteellä -ohjelman kuuntelijoista 90 prosenttia on ei-kristittyjä.

Kristillisellä radio-ohjelmalla on yli 70 000 Facebook-tykkääjää. Eniten sivulla käydään Irakista, Libyasta, Algeriasta, Marokosta, Tunisiasta ja Egyptistä.

Arabiankielisen Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelman Facebook-sivulla käy viikoittain satojatuhansia lukijoita. Kristillisen ohjelman kuuntelijoista 90 prosenttia on ei-kristittyjä.

Naisten radio-ohjelman Facebook-sivulle tulee runsaasti kommentteja. Jotkut naiset ilmoittavat olevansa etuoikeutettuja saadessaan olla muslimeja. Kun keskustelussa nostetaan esiin vaikkapa musliminaisen asema, he saattavat alkaa kysellä kristinuskosta.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

­– Me sanomme, että Jeesus on profeetta. Mitä te sanotte hänestä?, eräs kommentoija kysyy sivun ylläpitäjiltä.

”Haluan tuntea teidän Jumalanne ja Jeesuksen”

Viime aikoina erityisesti Syyrian ja Irakin vaikean tilanteen vuoksi osa naisista sanoo hylänneensä islamin ja pitää itseään ateistina. Monet kutsuvat itseään etsijöiksi tai tutkijoiksi.

– Haluan tuntea teidän Jumalanne ja Jeesuksen. He vaikuttavat niin erilaisilta kuin meidän Jumalamme. Haluan tuntea itseni hyväksytyksi ja rakastetuksi, sivulla kommentoidaan.

Naiset toivon lähteellä -ohjelma liittyy kansainväliseen Hanna-rukousliikkeeseen, jonka kulmakiviä ovat erikieliset radio-ohjelmat ja esirukoilijat eri puolilla maailmaa. Radio-ohjelmissa naisille tarjotaan käytännön ohjeita vaikkapa lasten- tai terveydenhoitoon sekä hengellistä opetusta, jotta usko Jeesukseen voisi syntyä.

Suomalaiset tukevat Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kautta Naiset toivon lähteellä -ohjelmia kahdeksalla kielellä. Suomessa on noin 90 Hanna-rukousryhmää. Noin 1400 suomalaista tilaa Hanna-rukouskalenterin, jossa on jokaiselle päivälle yksi rukous.

 
Sansa artikkeliban.11.11.- MJa