Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristillinen lyhytelokuva ”Kuka tahansa” mukana Uneton48 -kilpailussa

 

Kuka tahansa -lyhytelokuva kertoo kuolemasta.

Nuotta osallistui jo viidettä kertaa Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun. Elokuvan genreksi annettiin toinen ulottuvuus /rinnakkaistodellisuus ja tuloksena olikin raju elokuva, jossa kuolema koskettaa hyvin henkilökohtaisesti tätä maailmaa. Elokuvan idea tiivistyy Roomalaiskirjeen viidennen luvun jakeeseen kahdeksan.

Elokuvan päärooliin Aino nimiseksi nuoreksi naiseksi pääsi Heidi Poikonen. Lassi Peltomaa näytteli rakastavaa aviomiestä. Venäjänvahvistus Anastasiya Artamonova teki pelottavan uskottavan roolisuorituksen kuolemana itsenään, ja Aleksi Soininen ja eestiläinen Hendrik Adler näyttelivät Ainon naapureita.

LYHYTELOKUVA PARISSA PÄIVÄSSÄ

Hyvää lyhytelokuvaa ei saada yhdessä yössä aikaiseksi, mutta ilmeisesti kahdessa päivässä tilanne on toinen. Uneton48-lyhytelokuvakilpailun idea on, että tiimit tuottavat koko elokuvan ideasta aina lopputuotteeseen 48 tunnissa, eli kahdessa vuorokaudessa. Tällä kertaa Nuotta.com:in tiimi sai työn valmiiksi hieman etuajassa, mikä johtunee hyvästä, kärsivällisestä, loppuun asti tehdystä alkuideoinnista ja viiden vuoden kokemuksesta lyhytelokuvien parissa.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Elokuva ei päässyt kilpailussa yleisöäänestykseen asti, mutta Nuotta-tiimi on ylpeä aikaansaannoksestaan.

– ”Kuka tahansa” on yksi koskettavimmista Nuotta-lyhytelokuvista tähän mennessä, toteaa elokuvan apulaisohjaaja Tommi Hakkari.

– Elokuvan sanoma on todella vahva, mutta ei mielestäni tunnu päälleliimatulta. Elokuva tehtiin hyvin lyhyessä ajassa, mutta vaikka olen ehtinyt miettimään aikaansaannostamme jo useammankin yön yli, en osaisi montaakaan asiaa elokuvassa muuttaa.

– Olen ylpeä elokuvamme selkeästä, tinkimättömästä sanomasta, kuittaa Tommi.

Katso elokuva Nuotta.comista.