Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Kristillinen nuorisotyö esillä Café Raamatussa

 

Leif Nummelan luotsaamassa Café Raamattu -ohjelmassa keskusteltiin 24.3. esitetyssä jaksossa sosionomiksi valmistuneen Maria Roimaan sekä Nuotan toimittajan Mikael Elmolhodan kanssa Raamattuun sitoutuvasta nuorisotyöstä, kristittynä nuorena elämisestä sekä nuorten rohkaisemisesta evankeliumin työhön yhteiskunnassa ja mediassa.

Jaksossa käytiin läpi monia näkökulmia siitä, miten Jumala haluaa käyttää nuorten lahjoja ja kykyjä kristillisessä mediatyössä. Keskustelijoita puhuttivat muun muassa uuden tekniikan nuorille tuomat mahdollisuudet tavoittaa toisia nuoria.

– On ollut mieletöntä nähdä, että Virossa, Venäjällä ja Suomessa nuoret on itse aktivoituneet tekemään mediaa. Meille tulee koko ajan lisää porukkaa, ja nähdään miten Jumala sen kautta vaikuttaa, Mikael kommentoi viitaten Nuotalla Virossa ja Venäjällä toimiviin sisarmedioihin Plussaan ja Vyboriin.

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

Maria Roimaa on myös nähnyt kotipaikkakunnallaan Muoniossa, miten nuoret ovat syttyneet evankeliumin työhön.

– Media on monille nuorille mahtava tapa tuoda omaa luovuutta, ideoita ja taitoja esiin, hän kiteytti.

Nuorten lahjat käyttöön

Keskustelijat nostivat ohjelmassa voimakkaasti esille Jumalan antamien lahjojen laajan kirjon.

– Se on Pyhän Hengen työtä ihmisessä. Ihminen alkaa näkemään, että minut on luotu tarkoituksella juuri tällaiseksi, Maria pohti.

– Tarkoitus ei ole, että ajattelemme ”tuolla on tuollainen lahja, ja tällä tällainen, miksei minulle ole tuota ja tätä”. Voimme iloita kuten perheessä, että ”hei, teillä on tuollaisia lahjoja ja noilla on tuollaisia, ja minulla on tällaisia”. Yhdessä voimme niitä käyttää, jakaa ja niistä iloita, Maria hehkutti.

Mikael peräänkuulutti myös vastuunkantajien, kuten paimenten ja nuorisotyöntekijöiden roolia nuorten rohkaisemisessa.

– Nuori voi ajatella, että en mä osaa ja ei musta nyt oo tähän. Aivan varmasti on. Nuoria tulee aktiivisesti rohkaista omien kykyjen käyttöön ja löytämiseen, Mikael totesi.

Taide ja julistus tukevat toisiaan

Kristillisessä mediatyössä joudutaan myös usein käymään rajanvetoa taiteellisen ilmaisun ja julistuksellisuuden välillä. Mikaelin mukaan taiteellinen ilmaisu voi kuitenkin olennaisella tavalla tukea suoraa julistusta.

– Jos ajattelemme Jeesuksen tapaa opettaa, hän kysyi myös paljon kysymyksiä. Kysymällä oikeat kysymykset ja toisekseen kertomalla oikeat vertaukset hän heitti pallon kuulijalle, Mikael pohti kristillisen taiteellisen viestinnän mahdollisuuksia.

Marian ja Mikaelin mukaan on myös tärkeää panostaa taiteelliseen laatuun mediatyössä.

– Minkä viestin Jumalasta se antaa, jos me emme suhtaudu Jumalaan sillä tavalla että viitsisimme tehdä asiat kunnolla, varsinkin jos meillä on mahdollisuus tehdä ne kunnolla?, Mikael kysyi.

– Kun Jumala on siunannut meitä erilaisilla lahjoilla, hän myös haluaa meidän kehittävän lahjojamme, Maria kommentoi.

Raamattu antaa turvallisen pohjan

Mediassa, kuten kaikessa kristillisessä työssä, kohdataan kuitenkin monia haasteita ja ihminen joutuu pohtimaan elämän syvimpiä asioita. Silloin kysytään, millä pohjalla kristillinen nuorisotyö lopultakin seisoo?

– Paljon on sitä, että monenlaisen paineen takia uskovat työntekijätkin hyssyttelevät asioita eivätkä uskalla opettaa Raamattua niin väkevästi, Maria kertoi kokemuksistaan eri seurakunnissa.

Marian kotiseurakunnassa Muoniossa opetus on kuitenkin ollut tasokasta, ja Marian mukaan se on vetänyt nuoria voimakkaasti puoleensa.

– Kyllä nuoret sitä haluaa kuulla. Kyllä nuoret tulee sinne, janoaa sitä ja haluaa oppia lisää.

Mikael on myös pannut merkille sen siunauksen, mikä seuraa Raamatun kunnioittamisesta ja sen sensuroimattomasta julistuksesta.

– Suhtaudummeko Raamattuun siten, että ihminen on sen yläpuolella, vai sen alapuolella? Kuka tulkitsee ja ketä? Otanko sen asenteen, että ”minä tulkitsen Raamattua”, vai lähdenkö siitä perusajatuksesta, että ”Raamattu tulkitsee minua”?, Mikael kysyi.

– Ajattelen että se on selkeä pohja. Kun meillä on selkeä raamattukäsitys, niin siltä pohjalta on hyvä rakentaa mediaa ja kaikkea muutakin työtä.

 

Katso koko jakso TV7:n ohjelma-arkistosta

Lähde: Nuotta.com