Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristillisdemokraattia lähestyttiin kuin pappia

 

-Kampanjointi oli kehittävää ja hauskaa

– Kun olin kristillisdemokraattina kaupunginvaltuustossa, tuntui kuin olisin ollut pappi. Monet alkoivat kertoa kokemuksiaan seurakuntien asioista, kertoo lakimiesyrittäjä Ville Hoikkala.

Hoikkala toimi kristillisdemokraattien edustajana neljä vuotta Keravan kaupunginvaltuustossa. Tämän syksyn vaaleissa Hoikkala kampanjoi sosialidemokraattien listoilla.

– Yllättävää on, kuinka erilaista on suhtautuminen sosialidemokraattiin kuin kristillisdemokraattiin, Hoikkala kertoo tämän viikon Sana-lehdessä.

Kristillisdemokraattien ehdokkaalle ihmiset kertoivat myös suhteestaan kristillisyyteen.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

– Politiikka jäi helposti sivuseikaksi, vaikka kuinka yritin esittää näkemyksiä kaupungin kaavoituksesta ja eri palvelujen järjestämisestä, Hoikkala kertoo.

Sosialidemokraattiseen ehdokkaaseen suhtaudutttiin vaalikentällä suoraviivaisesti. Kritiikkiä tuli terveyskeskuksen puhelinvaihteen teknisistä vioista, päiväkotipaikkojen sijoittelun ongelmista ja monenlaisista arjen asioista.

– Jotkut vakuuttelevat äänestäneensä SDP:tä koko ikänsä ja kertovat sukunsa vaiheista sisällissodan aikana. Toiset taas vannovat, että demaria he eivät äänestä ikinä, ja punainen aate on heille punainen vaate.

 

Lue koko juttu tämän viikon Sana-lehdestä