Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristillisen median tekijät keskustelivat rahasta

 

TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojares. KUVA: Pentti Tuovinen

Kristillisen televisiokanavan TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojares luottaa Jumalaan raha-asioissakin

– Avainkysymys on tehdä sitä mitä Raamattu kehottaa ja olla uskollisia Jumalalta saadulle näylle, sanoi Ojares TV7:stä taloutta koskevassa paneelikeskustelussa, jonka järjesti Crown Finland ry. 15. joulukuuta Helsingissä.

Keskustelua luotsasi Radio Dein toimitusjohtaja ja päätoimittaja Kirsi Rostamo.

Paneeliin osallistui toiminnanjohtaja Hannu Haukka IRRTV:stä, päätoimittaja Leevi Launonen Ristin Voitosta, toimituspäällikkö Freija Özcan Sana-lehdestä sekä toimituspäällikkö Vuokko Vänskä Uudesta Tiestä.

Ojares sanoi nöyrästi ihmettelevänsä sitä, miten tasan kahdeksan vuotta sitten pienestä lähtenyt TV7 on vuosi vuodelta kasvanut. Nyt 2,6 miljoonan tuloista suurin osa, noin 85 prosenttia, on lahjoituksia, 10 prosenttia ohjelma-ajan myyntiä ja noin 5 prosenttia kustannustoimintaa.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Lahjoittajat ottavat itse yhteyttä ja haluavat tulla osakkaiksi. Jumalaan kannattaa luottaa, Ojares sanoi kokemuksistaan.

Kirsi Rostamo sanoi kokeneensa, ettei jokainen näky, minkä uskoo Jumalalta saaneensa, välttämättä menesty.

– Miksi Jumala siunaa toisen näyn ja toisen ei? Rostamo kysyi Hannu Haukalta.

Haukan mukaan tappioissakin Jumala on läsnä. Hän sanoo niistä oppineensa paljon hyödyllistä tulevia tehtäviä varten.
Haukka on sitä mieltä, ettei taloudellisesti ahtaassa tilanteessa tule säästää tiedotuksesta. Hän on kokenut Suomi TV:n ongelmat, ja oli myös järjestämässä Helsinkiin mittavaa mediamissiota, jonka budjetti ei pysynyt alkuperäisessä tavoitteessa.

– Kylvämisen ja niittämisen periaate koskee myös varainhankintaa. Siksi on karhunpalvelus, jos säästämme tiedotuksesta, Haukka sanoi.

Talouden kiristyessä hengellinen perustehtävä vahvistuu

Leevi Launonen Ristin Voitosta muistutti, että kaikkina aikoina hengellisten järjestöjen ja seurakuntien tulee pitää mielessä perustehtävänsä. Hänen mukaansa tärkeää on nyt miettiä, miten saada nuori sukupolvi sitoutumaan varojen antamiseen lähetystyöhön.

Freija Özcan ja Vuokko Vänskä totesivat, että myös heidän taustajärjestönsä, Kansan Raamattuseura ja Kansanlähetys toimivat ystävien tuen varassa, joskin Kansanlähetys kirkon lähetysjärjestönä saa myös seurakuntien talousarviomäärärahoista osuutensa.

He uskovat, että kiristynyt taloudellinen tilanne panee myös luterilaisessa kirkossa ja sen sisällä toimivissa järjestöissä keskittymään hengelliseen perustehtävään. Tilanne pakottaa niitä myös rakenteiden tarkasteluun.

 
artikkelibanneri Uusi Tie