Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Kristillisiä mediasisältöjä 230 kielellä tuottavan TWR:n pääjohtaja Lauren Libby: ”Meillä on iso ääni Jeesukselle”

 
Lauren Libby Sansan toimistolla Hyvinkäällä.

– On ihmeellistä nähdä, kuinka Jumala kasvattaa tätä työtä. Etsimme jatkuvasti tilaisuuksia puhua yhä suuremmalle ihmisjoukolle, kertoo maailman suurimman medialähetysjärjestön TWR:n pääjohtaja Lauren Libby. Kuva: Sami Heinomo.

– Koko ajan ympäri vuorokauden puhumme jossakin päin maailmaa, sanoo Suomessa hiljattain vieraillut TWR:n pääjohtaja Lauren Libby.

– TWR on yksi maailman laajimmista sisällön jakajista, ellei jopa laajin. Olemme isompi kuin esimerkiksi CNN tai kansalliset yleisradioyhtiöt. En sano tätä ylpeilläkseni vaan totean, että Jumala on saanut sen aikaan. Meillä on ”iso ääni Jeesukselle” eri puolilla maailmaa, sanoo TWR:n pääjohtaja Lauren Libby.

Aiemmin Trans World Radio -nimellä toiminut medialähetysjärjestö tuottaa kristillisiä mediasisältöjä 230 kielellä, ja niitä voi seurata 190 maassa. Radio-ohjelmien kuuluvuusalueella asuu 4,2 miljardia ihmistä.

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

TWR:llä on kansallisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita 64 maassa, Suomessa Medialähetys Sanansaattajat (Sansa).

TWR haluaa olla positiivinen ääni

Lauren Libby aloitti TWR:n johdossa joulukuussa 2008. Vuosikymmenen aikana työn kattavuusalue on kaksinkertaistunut ja mediaympäristö muuttunut huimasti.

Radio-ohjelmat ovat saaneet rinnalleen erilaisia digitaalisia jakelualustoja. Yhä useampia ohjelmia voi kuunnella netissä ja sovelluksilla – missä ja milloin vain. Esimerkiksi TWR360-sovelluksella voi kuunnella ohjelmia 69 kielellä. Joka päivä lähes 60 000 ihmistä eri puolilla maailmaa kuuntelee sen kautta ohjelmia.

Kattavuus ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. TWR:ssä pohditaan, kuinka olla positiivinen ääni maailmassa, kun ympärillä on niin paljon pahaa.

– Haluamme kertoa niistä hyvistä asioista, joita tapahtuu, kun ihmiset oppivat tuntemaan Jeesuksen. Silloin ihmisten maailmankuva todella muuttuu, ja maailmasta tulee hiukan parempi paikka.

Intiasta miljoona palautetta vuodessa

Yhtenä esimerkkinä kristillisen mediatyön vaikuttavuudesta Lauren Libby mainitsee Intian, jossa Sansa ja TWR ovat tehneet yhteistyötä jo 30 vuotta. Intialaisilta kuuntelijoilta tulee miljoona palautetta vuodessa.

–  On uskomatonta nähdä, kuinka Jumala käyttää radio-ohjelmia ihmisten elämässä. Olen käynyt kylissä, joissa on ”radiokotiryhmiä”. Jonkun kotiin on kokoontunut 10 tai jopa 25 ihmistä audiolaitteen tai radion ääreen. He kuuntelevat ohjelmaa ja sen jälkeen opiskelevat Raamattua. Ryhmät ovat kuin pieniä seurakuntia. Joka vuosi Intiassa perustetaan 900–1000 uutta radiokotiryhmää.

On maita ja alueita, joissa tehtävästä työstä Lauren Libby ei voi julkisesti puhua. On myös maita, joissa uskonnonvapaus on viime vuosina kiristynyt. Mitä suomalainen kristitty voi tehdä?

– Rukoile ihmisten puolesta, jotka kuuntelevat ohjelmia tänä iltana. Rukoile ihmisten puolesta, jotka kuuntelevat älypuhelimillaan juuri nyt. Rukoile niiden puolesta, jotka pohtivat suhdettaan Jeesukseen Kristukseen juuri nyt. Sanon ”juuri nyt”, sillä koko ajan joku tekee näitä asioita.

 
Sansa artikkeliban.11.11.- MJa