Radiolähetysjärjestö Far East Broadcasting Company (FEBC) sai viime vuonna 1,3 miljoonaa yhteydenottoa eri maissa asuvilta radiokuuntelijoita, kertoi apulaisjohtaja Luke Cheng Medialähetyspäivillä Forssassa.
Aasian suurimman radiolähetysjärjestön ensimmäiset ohjelmat suuntautuivat Kiinaan. Lähes 30 ensimmäisen vuoden aikana kuuntelijoilta tuli kirjeitä yhteensä alle 200. Mutta kun Kiinan rajat avautuivat, alkoi kuuntelijakirjeitä tulvia. Samoin oli venäjänkielisten ohjelmien laita. Vaikkei FEBC:n tuolloisilla johtajilla ollut tietoa, kuunnellaanko ohjelmia, heillä oli Jumalan antama kutsumus tehdä radiotyötä.
Medialähetys Sanansaattajien lähetystyöntekijä-tutkija Eila Murphy on toiminut FEBC:n työyhteydessä vuodesta 1988. Esimerkiksi eri maista koottu tieto kuuntelijapalautteista on suurelta osin hänen työnsä tulosta.
Kristillisiä radio-ohjelmia 130 kielellä
Tällä hetkellä FEBC lähettää kristillistä radio-ohjelmaa 130 kielellä noin 50 maahan. Medialähetys Sanansaattajat tekee yhteistyötä FEBC:n kanssa Indonesiassa, Japanissa, Kambodassa, Kiinassa, Mongoliassa ja Thaimaassa.
– Haluamme tavoittaa ihmisiä erityisesti Aasiassa ja suurkaupungeissa. FEBC on toiminut Aasian suurkaupungeissa jo pitkään, joten yhteistyötä on ollut luonteva vahvistaa, sanoi Sanansaattajien kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala Medialähetyspäivillä.
FEBC perustettiin välittämään evankeliumia nimenomaan radiolla, mutta mediateknologian kehittyessä myös ohjelmien jakelu on monipuolistunut. Nykyään monia ohjelmia voi kuunnella internetistä, mobiililaitteilla, muisti- ja sirukorttien avulla, ja myös satelliittiradio on käytössä.
– Tärkeintä radio-ohjelmissa on sisältö. Tavoitteemme on valmistaa hyvää, elämää muuttavaa sisältöä ja sitten saatamme sen ihmisten kuultavaksi monin eri tavoin, kertoi Luke Cheng.
Radio Dei lähettää ohjelmaa Forssan Medialähetyspäiviltä vielä sunnuntaina 10.6. kello 16-18.