Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristillisiä tv-ohjelmia on Intiassa niukalti

 

Amarjit ja Marjut Chugh (kuvassa keskellä) kertovat

Intiassa on noin 830 rekisteröityä televisiokanavaa, joista vain muutama lähettää kristillistä ohjelmaa. Yli 1,2 miljardin asukkaan Intia on maailman kolmanneksi suurin televisiomarkkina-alue Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Kahdella kotitaloudella kolmesta on televisio.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) juuri käynnistyneellä kevätkeräyksellä tuetaan hindinkielistä televisiotyötä ja Intian luterilaisten kirkkojen mediatyötä.

Hindinkielinen Sinun toivosi -ohjelma (Aapi Aashaa) alkoi tammikuussa kaapelikanava Shubhsandesh Televisionilla. Ohjelma näkyy yli 30:ssä Intian kaupungissa sekä internetissä.

Ohjelman käsikirjoittaa, ohjaa ja juontaa Sansan projektityöntekijä Amarjit Chugh. Delhissä työskentelevä Chugh kertoo, että palautetta ja esirukouspyyntöjä alkoi tulla heti ensimmäisten ohjelmien jälkeen.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Osa Sansan kevätkeräyksen tuotosta suunnataan Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen, United Evangelical Lutheran Churches in India (UELCI), mediaprojekteihin. Meneillään on muun muassa jäsenkirkkojen internetsivujen uudistus.

– Kirkkomme on taloudellisesti köyhä, mutta Hengessä olemme rikkaita. Meillä on valtava halu kertoa evankeliumia, ja oiva väline siihen ovat kunnolliset internetsivut, sanoo GSELC-kirkon johtaja P. John Kanth.

Lisätietoa

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa