Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Kristillistä konemusaa kolme vuosikymmentä

 

G-Powered -yhtyeen laulusolisti Johanna Bågman ja Kimmo Korpela

G-Powered -yhtyeen keulahahmo Kimmo Korpela on tehnyt konemusiikkia pikkupojasta lähtien. Kristillistä eurodancea esittävä bändi on julkaissut
satakunta biisiä. Valtaosa Spotify-kuuntelijoista on kirkollisten piirien ulkopuolelta.

– Basso tuntui rintakehässä asti, Jyväskyläläinen Kimmo Korpela muistelee ensikosketustaan 90-luvulla syntyneeseen eurodance-genreen, tuttavallisemmin ysäriin.

Korpela oli tuolloin 7-vuotias. Musiikkityylin nopeatempoisuus, energisyys ja hyväntuulisuus kolahti. Siltä istumalta hän halusi aloittaa pianotunnit, että voisi tehdä omia biisejä äitinsä pienellä, paristokäyttöisellä syntetisaattorilla, joka oli hankittu pyhäkoulutyötä varten.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Aikakoneen hitti Odota toimi inspiraation lähteenä. Hengellisissä tapahtumissa pikkupoika kolusi levyhyllyjä ja kuunteli musapisteessä kuulokkeilla kappaleita.

– En löytänyt hengellistä konemusaa mistään. Ajattelin, että tehdään sitten itse. Siitä se lähti. Edelleenkään kentällä ei ole montaa kilpailijaa. Tässä on sarkaa kynnettäväksi.

Sanoma vie oikeaan suuntaan

Parikymppisenä, 2005, Korpela perusti G-Powered yhtyeen Miia Rautkosken (nyk. Mäki-Kerttula) kanssa. Työnjako on alusta lähtien ollut selvä. Korpela hoitaa soittamisen tietokoneohjelmilla. Vahva naisääni tulkitsee melodiat.

Sävellyksiä ja sanoituksia tehdään yhdessä. Sittemmin yhtyeen solistina on esiintynyt Susanna Korhonen, Sofia Jaakkola ja vuodesta 2019 lähtien The Voice of Finland -kisasta tuttu Johanna Bågman.

Minulle on tärkeää, että sanoitukset vievät kuulijaa oikeaan suuntaan, kohti Jumalaa.

– Koen, että hyvää maallista konemusiikkia on paljon. Minulla ei ole siihen annettavaa. Haluan, että G-Poweredin musiikki on tyylillisesti oikeaa ysäriä, mutta sanoma on sovussa arvomaailmani kanssa. Minulle on tärkeää, että sanoitukset vievät kuulijaa oikeaan suuntaan, kohti Jumalaa.

Daavidkin karkeloi

Spotifyssä G-Poweredin kuuntelijamäärä on lähes 15 000 henkeä kuukaudessa. Suurin osa on hengellisten piirien ulkopuolelta.

– He kuuntelevat, koska pitävät eurodancesta. Ysärissä on adrenaliinia, endorfiineja ja innostumista. Sanoituksista on syntynyt keikoilla mahtavia keskusteluja ja kohtaamisia. Iloitsen aina, kun joku kertoo saaneensa kappaleista apua ahdistavassa elämäntilanteessa.

G -Powered on vuosien varrella keikkaillut Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa.

Jokunen vuosi sitten Korpela sai mielenkiintoisen yhteydenoton Texasista. Paikallinen kristitty artisti, Neyda Escobar, eurodancesta halusi kääntää ja levyttää G-Poweredin tuotantoa espanjaksi. Nyt suoratoistopalveluista voi kuunnella useamman kappaleen Escobarin esittämänä.

Suomessa Korpela on törmännyt jonkin verran ennakkoluuloihin; sopiiko jumputus yhteen ikiaikaisen sanoman kanssa?

– Raamatussa Daavid paukutti rumpua ja tanssi. Uruista siellä ei puhuta mitään. Konemusiikki on hyvin kehollista, sekin kuuluu elämään, edelleen syttyvä Korpela vastaa.

 

Aiheet