Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristittyjen murhaajat kotiarestiin Turkissa

 

Malatya on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki Kaakkois-Turkissa. Kuva: Wikimedia Commons

Zirve-kustantamossa Malatyan kaupungissa tehdyn kolmoismurhan tekijät päästettiin vapauteen.

Turkissa viisi murhasta syytettyä miestä on päästetty vapaaksi tutkintavankeudesta takuita vastaan. Epäiltyjen liikkeitä valvotaan jäljityslaitteiden avulla, joten heidän olosuhteensa vastaavat kotiarestia. Tekohetkellä 19 – 20 -vuotiaita vaikutusvaltaiseen paikalliseen muslimijärjestöön kuuluneita miehiä syytetään kolmen kristityn raa’asta kidutusmurhasta vuonna 2007. Asiasta uutisoi Morning Star News.

Epäillyt ovat tunnustaneet murhat ja perustelleet niitä islamin puolustamisella. Osa heistä oli valmistellut tekoja teeskentelemällä kiinnostusta kristinuskoon.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Puolustusasianajajien viivytystaistelun sekä oikeudenkäyntikaaren aikana sattuneiden ongelmien tuloksena miehiä ei ole edelleenkään tuomittu.

Tapaus on saanut paljon julkisuutta Turkin mediassa, ja uhreihin lukeutuneen lähetystyöntekijän Tilmann Gesken leski Susanne Geske on hämmästyttänyt turkkilaisia julistamalla avoimesti anteeksiantoa ja Kristuksen sovitustyötä miehensä murhaajille.

Lue alkuperäinen englanninkielinen uutinen aiheesta täältä.

Tapauksen taustoista myös englanninkielisessä Wikipediassa: en.wikipedia.org/wiki/Zirve_Publishing_House_massacre.