Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kristityt taiteilijat kokoontuvat Suomen Raamattuopistolle

 

Jim ja Anne Mills Creative Arts Europesta ovat mukana IMAGINE-tapahtumassa. KUVA: CREATIVE ARTS EUROPE

– Taiteet ja luova toiminta ovat keskeisessä osassa yhteiskunnassamme. Kirkossa tulisi ymmärtää, kuinka vahva väline taide on, IMAGINE-tapahtuman koordinaattori Tuomas Auvinen sanoo.

Creative Arts Europe ja Suomen Raamattuopisto järjestävät IMAGINE-tapahtuman Raamattuopistolla 12.–14. syyskuuta. Tarkoituksena on tarjota kristityille taitelijoille foorumi, jossa voi kohdata toisia taitelijoita ja saada vahvistusta omaan kutsumukseensa. Mukana tapahtumassa ovat Creative Arts Europen johtajat Jim ja Anne Mills.

Kansainvälinen IMAGINE-tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Aikaisemmin tapahtuma on järjestetty Belgiassa (2007), Suomessa (2010) ja Tanskassa (2013). Mukana on useita ulkomaalaisia puhujia, muun muassa Creative Arts Europen perustaja Jim Mills.

Tapahtumassa on kaikille suunnattujen luentojen lisäksi työpajoja sekä taidealatapaamisia, joissa muusikot, kirjailijat, kuvataiteilijat, näyttelijät ja tanssijat voivat keskustella oman alansa taiteilijoiden kanssa. Tapahtumaan osallistuu niin ammattitaiteilijoita, taiteen harrastajia kuin taiteen tekemisestä kiinnostuneita.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Osallistujien ei tarvitse valmistaa esiintymisiä, vaan he voivat vain olla, kohdata toisia ja keskustella taiteesta ja sen tekemisestä, Suomen Raamattuopiston Musiikkilinjan opettaja Tuomas Auvinen kertoo.

Hän pitää taiteita ja luovaa toimintaa keskeisenä osana tämän päivän ihmisten elämässä.

– Taiteella ja luovalla toiminnalla on hyvin vahva asema yhteiskunnassa. Se muokkaa ihmisten arvoja ja asenteita. Jos kirkko pystyisi hyödyntämään taiteita, sillä voisi olla yhteiskunnassa painavampi asema.

Erityisesti kuvataiteella ja musiikilla on hyvin pitkä historia kirkon elämässä. Kuvataidetta käytettiin aikaisemmin kristinopin opettamisen välineenä, mutta sen merkitys on Auvisen mukaan vähentynyt. Musiikkia lukuun ottamatta eri taiteenalat ovat olleet hieman paitsiossa.

– Esimerkiksi tanssia ei ole arvostettu kirkossa korkealle. Se on yhdistetty enemmänkin synnilliseen toimintaan ja siitä on pyritty olemaan erossa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kristitty voi olla tanssija tai että tanssija voi olla kristitty, Auvinen toteaa.

Lisätietoja IMAGINE-tapahtumasta tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie