Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

KS: Uskomaton viritys kaatui – Paavi ei tule Jyväskylään

 

Paavi Benedictus XVI. KUVA: Wikimedia Commons

Syyskuussa 2011 Keskisuomalaisessa vihjattiin, että paavi Benedictus XVI saattaisi vierailla Jyväskylässä tulevana syksynä järjestettävällä Athenis Finlandiae- tapahtumaviikolla. Athenis Finlandiae- tapahtumaviikon tapahtumajohtaja Rauno Hänninen kuitenkin myönsi maanantaina, että ihan näin megaluokan vierasta ei Jyväskylään saada.

- Se oli liian iso meidän mittakaavaan. Lähestyimme nykyistäkin paavia, ja hän oli suhtautunut myötämielisesti, ja laittanut meille viestiä ja postia, olemme käyneet kirjeenvaihtoa, mutta tämän projektin voimme tänä vuonna unohtaa, Hänninen paljastaa Keskisuomalaisessa.

Tämän vuotista vierailijaa tapahtumassa Hänninen ei vielä julkista.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

- Ohjelma varmistuu tällä viikolla, Hänninen kertoi.

Täysin yllätyksenä ei tullut, että paavin vierailu Jyväskylään jäi toteutumatta. Jo syyskuussa Suomen katolisen kirkon tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti kommentoi jyväskyläläishanketta sanoilla ”kuulostaa erittäin tähtitieteelliseltä”.

Nykyisen paavin edeltäjä Johannes Paavali II vieraili Suomessa kesäkuussa 1989. Hän osallistui ekumeeniseen rukoustilaisuuteen Turun tuomiokirkossa yhdessä arkkipiispa John Vikströmin kanssa ja toimitti muun muassa messun Helsingin jäähallissa.

Keskisuomalaisen uutinen aiheesta

Lue myös: ”Keskisuomalainen: Paavi tulossa ensi vuonna Suomeen?”

 
artikkelibanneri Uusi Tie