Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kylväjä laajentaa Israel-työtään

 

Jari ja Leena Honkakari ovat Kylväjän uusia lähettejä Tel Avivissa. Aiemmin he ovat olleet Lähetysseuran lähettäminä Jerusalemissa. KUVA: KYLVÄJÄ

Lähetysyhdistys Kylväjä laajentaa työtään Israelissa, kun Caspari-keskuksessa toteutettavan koulutustyön rinnalle tulevat julistus- ja palvelutyö Tel Avivin ja vanhustyö Haifan alueella. Kylväjä ryhtyy yhteistyöhön Joint Mission in Israel (JMI) -järjestön ja Ebenezer-vanhainkodin kanssa. JMI ja Ebenezer ovat juuri niitä järjestöjä, jotka sanoivat keväällä yhteistyön irti Suomen Lähetysseuran kanssa.

Evankelis-luterilaisen Lähetysyhdistys Kylväjän hallitus päätti 3. kesäkuuta pitämässään kokouksessa laajentaa työtään Israelissa. Jatkossa Kylväjä keskittyy Jerusalemissa koulutustyöhön, Tel Avivin alueella julistus- ja palvelutyöhön sekä Haifassa vanhustyöhön, Kylväjä ilmoittaa tiedotteessaan.

Luterilainen Joint Mission in Israel (JMI) -järjestö on 22.5. pitämässään kokouksessa kutsunut Kylväjän liittymään kumppaniksi Tel Aviv-Jaffan alueella käynnistettävään suurkaupunkityöhön. Suomen Lähetysseuran jäätyä pois kumppanuudesta JMI on päättänyt purkaa vanhan yhteistyörakenteensa ja rakentaa uuden, kokonaisvaltaisen ja laajapohjaisemman suurkaupunkityön Tel Avivin alueelle. JMI kutsui Kylväjän mukaan rakenteilla olevaan yhteistyöverkostoon. Yhteistyösopimusta valmistellaan parhaillaan ja se allekirjoitetaan syksyllä 2014.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Myös Ebenezer-vanhainkoti Haifassa on kutsunut Kylväjän yhteistyökumppanikseen. Kylväjä sitoutuu tukemaan Ebenezeriä taloudellisesti sekä lähettämällä vapaaehtoisia ja harjoittelijoita vanhainkotiin. Suunnitteilla on solmia kummivanhus- ja kohdesopimuksia Ebenezer-toimintaa tukevien yksityisten ja yhteisöjen kanssa.

JMI ja Ebenezer kuuluivat niihin viiteen israelilaisjärjestöön, jotka katkaisivat aiemmin keväällä yhteistyön Suomen Lähetysseuran kanssa. Israelilaisjärjestöt katsoivat, että Lähetysseuran vuodentakainen päätös lähettää samaa sukupuolta oleva pari lähetystyöhön on poikkeamista Jumalan sanan opettamasta seksuaalietiikasta.

Lue myös:
Viisi israelilaisjärjestöä sanoutuu irti yhteistyöstä Lähetysseuran kanssa

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie