Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kyrkhelg täytti Kokkolan kirkon viikonvaihteessa

 

Lastenryhmä Joykids Anna-Pia ja Mikael Svarvarin johdolla odottaa esiintymisvuoroaan. Kuva Tiina Ahola

Kiinnostava ohjelma, hyvät luennoitsijat ja hieno sää tarjosivat loistavat puitteet viikonlopun Kyrkhelg-tapahtumalle, joka huipentui sunnuntaina juhlamessuun Kokkolan kirkossa. Tapahtumassa oli noin 3000 osallistujaa.

Kokkolan kuudetta ”kirkkopyhää” (kyrkhelg) vietettiin Varma perusta -teemalla. Tapahtuma on sikäli ainutlaatuinen, että sen järjestävät yhteistyössä kaikki Porvoon hiippakunnassa vaikuttavat herätysliikkeet – lestadiolaiset, evankeliset ja Kyrkans Ungdom – sekä lukuisat järjestöt kuten Luthersk Inremission, Oasrörelsen, Opko, Suomen teologinen instituutti ja Marttyyrikirkon ystävät. Tapahtumaa isännöi Kokkolan ruotsalainen seurakunta.

– Osanottajia oli saman verran kuin edellisillä kerroilla, ja järjestelyt sujuivat hyvin, summaa Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Peter Kankkonen. Hän arveli, että mukana oli entistä enemmän lapsiperheitä.

– Kyrkhelg satsaa varmasti vastakin eri-ikäisten lasten ohjelmaan. Oli myös ulkomaisten vieraidemme ansiota, että todella monet ilmaisivat tyytyväisyytensä tapahtumaan.
Arabimaailman evankelisen allianssin pääsihteeri Maher Fouad Egyptistä totesi puheessaan, että vaikka Egyptin valtio elää poliittisessa mielessä ”arabitalvea”, maan kristityt elävät hengellistä kevättä. Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi kertoi kirkkonsa vaiheista Vainosta vapauteen -seminaarissa. Hän kuvasi Inkerin kirkkoa kansojen sulatusuuniksi. Kirkko on laajentunut ja avartunut tarjoamaan hengellisen kodin Venäjällä kaikille, jotka kokevat luterilaisuuden omakseen. Inkerin kirkolla on noin 80 seurakuntaa.
Sunnuntain juhlamessussa saarnannut piispa Kuukauppi korosti, ettei ihminen saa unohtaa joutuvansa kerran vastuuseen elämästään. Vain Jeesus Kristus pelastaa ihmisen kadotuksesta.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie