Lähes loppuunmyyty Glow Festival valtaa lauantaina Nokia Arenan

 

Jo ennakkoon lähes loppuunmyyty Glow Festival tuo Suomeen yhdysvaltalaisen Petran, joka on uransa aikana julkaissut 24 albumia, myynyt maailmanlaajuisesti 10 miljoonaa levyä ja saanut 4 Grammy-palkintoa. Yhtye on myös ensimmäinen kristillinen kokoonpano, joka otettiin Hard Rock Caféseen. Kuva: Aly Marotte

Tulevana lauantaina, 24.8.2024, järjestetään Tampereen Nokia Arenalla maamme suurin kristillisen pop-rockmusiikin Glow Festival. Tapahtuman pääesiintyjä Petra on julkaissut uransa aikana 24 albumia, myynyt yhteensä 10 miljoonaa levyä.

– On ilahduttavaa, kuinka Glow Festival on herättänyt valtavaa kiinnostusta – nyt näyttää vahvasti siltä, että tapahtuma myydään loppuun. Gospel-musiikki kerää ihmisiä yhteen ja tämän kaiken keskellä on olo, että saa tehdä jotain merkityksellistä, festivaalin järjestäjä, Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto kertoo.

Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuo legendaarinen yhdysvaltalainen Petra, jonka aiempaa tuotantoa on verrattu rockyhtyeisiin, kuten The Eagles ja Lynyrd Skynyrd. Petra on uransa aikana julkaissut 24 albumia, jotka ovat myyneet lähes 10 miljoonaa kappaletta. Yhtye on voittanut 4 Grammy-palkintoa, päässyt Gospel Music Hall of Fameen ja oli lisäksi ensimmäinen kristillinen kokoonpano, joka otettiin Hard Rock Caféseen.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

– Julkisesti puhutaan harvoin siitä, kuinka moni suomalaisen pop- ja rock-musiikin huipputekijöistä on kasvanut ammattilaiseksi kristillisen musiikin parissa. Esimerkiksi Jukka Leppilampi ja Jaakko Löytty ovat olleet useiden artistien esikuvia. On upeaa päästä nyt rakentamaan konserttia kulttuurillisesti näin tärkeiden muusikoiden kanssa, festivaalin taiteellinen johtaja Lasse Sakara kertoo. Sakara tunnetaan esimerkiksi Kaija Koon ja Antti Tuiskun suurkonserttien kapellimestarina.

Festivaalin aikana Nokia Arenalla kuullaan kolme yhteiskonserttia, kun muun muassa JippuJaakko LöyttyPekka Simojoki ja ExitJukka Leppilampi sekä bass´n helen tulkitsevat kappaleitaan yhdessä Lasse Sakaran Glow-bändin kanssa. Bändiä vahvistaa muun muassa The Voice of Finland, Elämäni Biisi ja Tähdet tähdet -ohjelmista tuttu Jepa Lambert yhdessä Sound of Mercy -kuoronsa kanssa. Lambert tunnetaan myös Mestarit Areenalla -kiertueesta, jossa hän esiintyi yhdessä Kaija Koon, EllinooranVesalan ja Jenni Vartiaisen kanssa. Glow Festivalilla esiintyvistä artisteista osa tullaan näkemään omalla kokoonpanollaan, osa Glow-bändin kanssa.

 

Aiheet