Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Lähetysaktiivien vetoomus ei horjuttanut Vantaakosken seurakunnan tukea Lähetysseuralle

 

Jouko lähetysaktiiveja painostaa Suomen Lähetysseuraa pyörtämään päätöksensä parisuhteensa rekisteröineen miesparin lähettämisestä Kambodžaan.

Vantaankosken seurakuntaneuvosto torjui keskiviikkoiltana ryhmän vetoomuksen, jossa vaadittiin Lähetysseuran lähettiparin nimikkosopimuksen purkamista.

Lähetysseura ei näe tarvetta avata tehtyä rekrytointipäätöstä uudelleen. Asiasta uutisoi Radio Dein Ajankohtaistunti.

Joukko Suomen Lähetysseuran entisiä ja nykyisiä työntekijöitä sekä muita lähetysaktiiveja haluaa Suomen Lähetysseuran peruvan päätöksensä lähettää samaa sukupuolta oleva pariskunta lähetystyöhön Kambodžaan.

Vantaankosken seurakuntaneuvosto torjui keskiviikkoiltana äänestyksen jälkeen vetoomuksen, jossa vaadittiin Suomen Lähetysseuran lähettiparin nimikkosopimuksen purkamista. Seurakuntaneuvostossa tehtiin esitys sopimuksen palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi, mutta se hylättiin ja sopimusta puoltava esitys voitti äänestyksen äänin 12-4.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Vetoomuksen on allekirjoittanut 36 Vantaan seurakuntien lähetystyöaktiivia. Adressitekstin mukaan samaa sukupuolta olevan parin lähettäminen lähetystyöhön tai kehitystyöhön herättää sekä lähettäjissä että vastaanottajissa laajalti torjuntaa.

– Näissä maissa tällaisessa parisuhteessa eläviä ei oteta vastaan eikä hyväksytä. Ei voi lähteä ylittämään tätä lähettämällä Kambodžaan ihmisiä, joita sinne ei haluta, perustelee vetoomusta Suomen lähetysseuran entinen työntekijä ja Vantaankosken seurakunnan nimikkolähetti Kaisa Halme. Hän on miehensä Erkki Halmeen kanssa vetoomuksen ensimmäinen allekirjoittaja.

Kaisa Halmeen mukaan Suomen Lähetysseuran pitäisi avata uudelleen päätös lähettää rekisteröidyssä parisuhteessa elävä lähettipari Kambodžaan. Maan luterilainen kirkko ilmoitti kesällä asian tultua julkisuuteen, ettei se ota viralliseen työyhteyteensä rekisteröidyssä parisuhteessa olevia työntekijöitä.

– Tieto on aiheuttanut hämmennystä ja sekaannusta lähetysväen keskuudessa ja Lähetysseuran tekemä päätös loukkaa monia, arvioi Kaisa Halme.

Suomen Lähetysseuran viestintäjohtaja Eeva Kemppi-Repo korostaa, että järjestö on rekrytoinut työntekijänsä Suomen lakia kunnioittaen eikä päätöksen uudelleen avaamiselle ole perusteita.

-Lähetysseurassa tässä asiassa ei ole mikään asia muuttunut. Lähetysseura on tehnyt rekrytointia koskevan päätöksen. Ne ovat laillisia ja julkisia. Niiden mukaan mennään, kommentoi Kemppi-Repo asiaa Radio Deille.

Kirkkoherra Hannu Pöntinen esitti keskiviikkoiltana Vantaankosken seurakuntaneuvostolle, että seurakunta pitää kiinni Suomen Lähetysseuran kanssa tehdystä nimikkosopimuksesta.  Esitys sai luottamushenkilöiden enemmistön tuen.

– Pitkällisen ja perusteellisen keskustelun jälkeen päätettiin, että nimikkosopimus tehdään kirkkoherran ehdotuksen mukaisesti. Siinä kyllä käytiin keskustelua ja äänestettiin asian palauttamisestakin. Esitetty pari kuitenkin hyväksytään nimikkoläheteteiksi, summaa Vantaankosken seurakuntaneuvoston jäsen Raimo Huvila.

Vantaankosken seurakunta tukee Kambodžan nimikkolähettien työtä 8000 eurolla vuodessa. Sopimus astuu voimaan 1.1.2014. Lähetit toimivat alueella kehitysyhteistyötehtävissä.

Lue myös:

Suomen Lähetysseura siunaa parisuhteensa rekisteröineen miesparin lähetyskentälle

Piispa Irja Askola: ”En ota kantaa sukupuolineutraaliin avioliittoon”

Lähetysseuran vuosikokous hyväksyi niukasti samaa sukupuolta olevien parien siunaamisen lähetystyöhön

Lähetysseuran vuosikokouksessa kuuma keskustelu – näin äänestystulos syntyi

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)