Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Lähetyshiippakunnan piispa: ”Raamattu on hyvin selvä kirja”

 

Lauantaina perustetun Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies vieraili tänään Ylen aamu-tv:ssä.

Soramies painotti, että lähetyshiippakunnan perustamisella ei pyritä esimerkiksi siihen, että ihmiset eroaisivat kirkosta.

– Ennemminkin on tarkoitus pysyä siinä, mitä kirkko on vuosisadat tunnustanut. Minä vannoin aikanani pappisvalani tälle tunnustukselle.

– En ole muuttanut teologiaani. Jotain muuta on muuttunut, Soramies sanoi.

Soramies kertoi, että hänen tehtävänsä on piispana olla lähetyshiippakunnan seurakuntien ”pastorien pastori”.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

– Olen heidän sielunhoitajansa ja ehkä opettajakin, jos he opetusta tarvitsevat.

Soramieheltä kysyttiin, miksi lähetyshiippakunnassa ei suostuta tekemään yhteistyötä naispappien kanssa.

– Se olisi selvästikin Raamatun vastaista. Ei ole kysymys tasa-arvosta vaan pappisvirasta, joka on Jumalan lahja. Siihen ei ole kenelläkään oikeutta, ei miehillä eikä naisilla. Siihen kutsutaan, Soramies määritteli.

– Pappisviran tarkoitus on että julistettaisiin evankeliumia, jotta usko syntyisi seurakunnassa ja sen ulkopuolella.

– Jokainen kristitty on oikeutettu julistamaan sanaa, mutta paimenvirka on Raamatun mukaan miesten työ, Soramies jatkoi.

Soramiehen mukaan Raamattu ei ole niin monitulkintainen kirja kuin luullaan.

– Raamattu on hyvin selvä kirja sille, joka haluaa lukea sitä niin kuin se on kirjoitettu. Ei Raamattu niin vaikea ole kuin yleensä sanotaan.

Luther-säätiön yhteydessä olevat seurakunnat ja muutama muu seurakunta perustivat lauantaina Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan.

Katso tästä Risto Soramiehen haastattelu

Lähetyshiippakunnan kotisivut

Risto Soramies vierailee Radio Dein Ajankohtaistunnilla suorassa lähetyksessä torstaina 21.3. kello 9 alkaen. Haastattelu kuullaan uusintana kello 13 sekä Ajankohtaistunnin ohjelma-arkistossa.

 
Artikkelibanneri perussanoma