Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Lähetysjärjestöt auttavat Islamilaisen valtion uhreja

 

Islamilaisen valtion etenemistä ei ole saatu pysäytettyä. Myös islaminoppineet ovat arvostelleet viime päivinä järjestön toimintaa. Kuva: Shutterstock

Esimerkiksi Samaritan’s Purse ja Open Doors -järjestöt lähettävät apua irakilaisille ja syyrialaisille perheille, jotka ovat joutuneet pakenemaan terroriuhkaa. YK:n mukaan pelkästään Irakissa yli 24 000 siviiliä on kuollut Islamilaisen valtion hyökkäyksissä.

Lähetysjärjestö Samaritan’s Purse lähettää lentoteitse 90 tonnin edestä hätäapua irakilaisille ja syyrialaisille perheille, jotka pakenevat Islamilaisen valtion (IS) hyökkäystä Lähi-idässä.

”Lentokuljetus tuo alueelle elintärkeitä tarvikkeita, kuten lasten talvitakkeja, huopia, lämpimiä sukkia, makuupusseja sekä tilapäisten suojien rakennusmateriaaleja”, järjestö kertoo lehdistötiedotteessaan.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Erityisesti kristittyihin ja muihin uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuneen väkivallan uhreja auttaa Lähi-idässä myös muun muassa lähetysjärjestö Open Doors.

– Ellemme ymmärrä tätä uhkaa, joka kohdistuu alueen kristittyjen lisäksi ihmisiin maailmanlaajuisesti, emme voi vastata siihen asianmukaisesti. Uskon, että sen [Islamilaisen valtion] nousun syy on kristittyihin ja muihin vähemmistöryhmiin kohdistuva välinpitämättömyys ja huomiotta jättäminen, Open Doorsin toiminnanjohtaja David Curry kommentoi.

YK:n vastajulkaistun raportin mukaan pelkästään Irakissa yli 24 000 siviiliä on kuollut tai haavoittunut Islamilaisen valtion hyökkäyksissä. Asiasta uutisoi The Christian Post.