Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Lähetysjuhlille runsaasti ulkomaalaisvieraita

 

Piispa Jakob Moreto tuo juhlille tervehdyksensä Tansaniasta. KUVA: KATRI KUUSIKALLIO

Ensi viikonloppuna Vaasassa järjestettäville Valtakunnallisille Lähetysjuhlille on tulossa vieraita Tansaniasta, Thaimaasta, Palestiinasta, Kiinasta ja Hongkongista. Morogoron hiippakunnan piispa Jakob Moreton (Mameo ole Paulo) sydämellä on maasaiden aseman parantaminen Tansaniassa.

Suomen Lähetysseura on tehnyt yhteistyötä Tansanian ev.lut. kirkon Morogoron hippakunnan kanssa vuodesta 2011. Hiippakunta on aloittanut alueella lukutaitotyötä maasain kielellä. Näissä kylissä vain joka kymmenes asukas osaa lukea ja kirjoittaa. Omaa äidinkieltään he eivät ole aiemmin nähneet kirjoitettuna, sillä opetus on annettu maan pääkielellä swahiliksi. Hiippakunta on perustanut myös maasainkielisiä esikouluja.

Tytöt joutuvat usein jäämään kotiin auttaakseen äitiään. Perinteisesti tytöt on järjestetty avioliittoon hyvin nuorina, jopa alle kymmenvuotiaina. Lähetysseura tukee tyttöjen koulunkäyntiä myös kummitoiminnan kautta.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

”Avaamme ihmisten silmiä näkemään, että myös naisista voi tulla ihmisten johtajia. Kaksi maasainaista olemme kouluttaneet korkeakoulutasolle saakka”, piispa Jakob Moreto kertoo Lähetysseuran tiedotteessa.

Tansaniasta Lähetysjuhlille saapuu myös Loruvani Evangelistic Choir -kuoro ja tohtori Edward Bagandanshwa.

Thaimaasta tulee kaksi teologian opiskelijaa, neiti Kanya Arkhoe ja herra Narongchai Mayoe. Kanyan halu on palvella kirkkoa erityisesti lapsityössä ja Mayoen toiveena on päästä papiksi oman akhe-kansan keskuuteen.

Palestiinasta juhlille saapuu viittomakielen tulkki Khalil Alawni ja Kiinasta Amity Foundationin apulaispääsihteeri He Wen. Hongkongista tulee noin kymmenen hengen ryhmä entisiä Valon seurakunnan nuoria.

Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisia Lähetysjuhlia vietetään Vaasassa 6.-8. kesäkuuta. Juhlan ohjelmaan voit tutustua tästä linkistä.