Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Lähetystyöntekijä ja avustustyöntekijöitä Burkina Fason iskun uhrien joukossa

 

Kuvakaappaus Michael Ridderingin blogisivustolta.

Kuusi tapetuista oli kanadalaisia avustustyöntekijöitä ja yksi oli yhdysvaltalainen lähetystyöntekijä.

Ääri-islamilaiset terroristit iskivät viime perjantaina Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadoudoussa sijaitsevaan kahvilaan ja hotelliin. Surmansa sai lähes kolmekymmentä siviiliä.

World Watch Monitor -sivuston mukaan kuolleiden joukossa oli yhdysvaltalainen kristitty lähetystyöntekijä Michael Riddering, 45. Riddering oli tapaamassa paikallista Valentin-nimistä pastoria Cappuccino -kahvilassa, kun isku alkoi. Pastori ehti soittaa pikaisen puhelun Ridderingin vaimolle Amylle ja pyytää rukousapua. World Watch Monitorin mukaan Amy myöhemmin vahvisti sosiaalisessa mediassa, että hänen miehensä oli kuollut. ”Taivas on saanut sotilaan”, hän kirjoitti. Valentinin kerrotaan selviytyneen piileskeltyään kahvilassa tuntien ajan.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

World Watch Monitorin mukaan uhreista kuusi oli Kanadasta. Quebeciläiset Yves Carrier ja Gladys Chamberland olivat lastensa, Charles-Élien, 19, ja Mauden, 39, ja kahden perheystävänsä, Suzanne Bernierin ja Louis Chabot’n kanssa lähteneet joulun alla Burkina Fason kyliin avustustyöhön. He olivat kirkollisen (church-affiliated) järjestön Le Centre Amitié de Solidarité Internationale de la Région des Appalaches lähettämiä.

Kanadalaisseurueen oli tarkoitus olla maassa kolmen viikon vierailujakso. Charles-Élien ja Mauden oli määrä lähteä tuona perjantai-iltana takaisin Kanadaan, ja seurue vietti viimeistä ateriaa pääkaupungissa ennen Charles-Élien ja Mauden matkaa lentokentälle.

Samana päivänä Ouagadougoussa kaapattiin myös australialainen kristitty lääkäri ja tämän puoliso. Avioparin kerrotaan työskennelleen Burkina Fasossa jo 1970-luvulta lähtien.

Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut Pohjois-Afrikassa toimiva Islamilaisen Maghrebin al-Qaida (AQIM), joka kuuluu kansainväliseen al-Qaida-verkostoon. Järjestön mukaan iskut olivat ”kosto Ranskalle ja vääräuskoiselle lännelle”.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet