Evankeliumi ei mene eteenpäin pelkkien rakenteiden varassa, sanoi Kairossa asuva lähetystyöntekijä Dick Brogden helluntaiherätyksen Tellus-lähetyskonferenssissa.
– Jos Jeesus ei ole intohimoni kohde, miksi hän olisi muiden kansojen intohimon kohde? Tänä päivänä yritämme edistää kristinuskoa, joka julistaa helppoutta. Ei tuhlata Jumalan aikaa esitellen omia projektejamme, Brogden sanoi.
Tellus 2014 -konferenssi järjestettiin viime viikonloppuna Joensuussa.
Helluntaiherätyksen lähetyskonferenssi Tellus 2014 järjestettiin viikonloppuna Joensuussa.
Telluksen pääpuhuja oli yhdysvaltalainen toisen polven lähetystyöntekijä Dick Brogden. Koska hän on työskennellyt eri arabimaissa ja tällä hetkellä vaikuttaa keskellä arabimaailman kuohuntaa Kairossa Egyptissä, opetuksessa korostui selkeän ja rehellisen evankeliumin tarve ja antautuminen koko sydämestä evankeliumin työhön, jopa oman hengen uhalla.
Brogden kertoi monista vainotuista kristityistä arabimaailmassa. Heistä monet hän tuntee tai on tuntenut henkilökohtaisesti.
Puheet käänsivät katseen erityisesti niin sanottuihin suljettuihin maihin. Niissä asuu suurin osa ihmisistä, jotka eivät ole vielä kuulleet evankeliumia.
– Niin kauan kuin on saavuttamattomia kansoja, emme tunne Jeesusta täysin, sillä jokainen kansa näyttää meille uuden puolen Herrastamme, Brogden sanoi.
Egyptissä asuva lähetystyöntekijä ei usko, että evankeliumi voisi mennä eteenpäin pelkkien rakenteiden varassa, ilman henkilökohtaisia uhrauksia.
– Jos Jeesus ei ole intohimoni kohde, miksi hän olisi muiden kansojen intohimon kohde? Tänä päivänä yritämme edistää kristinuskoa, joka julistaa helppoutta. Ei tuhlata Jumalan aikaa esitellen omia projektejamme, vaan polvistutaan ja pyydetään hänen Pyhää Henkeään, Brogden saarnasi.
Myöskään ajatus ystävyysevankelioinnista ilman sanaakaan Jeesuksesta ei vakuuta Dick Brogdenia.
– Se ei ole raamatullinen malli. Katsotaan esimerkiksi Johannes Kastajaa, Pietaria tai Paavalia: miten he toimivat? Miksi Jeesuksesta puhuminen on meille niin vaikeaa?
Brogden kertoi, että esimerkiksi Qatarissa Lähi-idässä keskiansio on 100 000 euroa vuodessa. Hän painotti, että qatarilaiset tarvitsevat evankeliumia, eivät aineellista apua.
Espoolainen Olli Heinänen oli tyytyväinen konferenssin opetukseen.
– Hyvä, että puhuja ei ollut lässytyyppiä vaan haastoi ajattelemaan. Monista hänen sanoistaan ei ajatuksena pidä, mutta on hyvä, että ne sanotaan. Varsinkin nuorten on hyvä kuulla ne, sillä he eivät osallistu niin paljon vainotuista kristityistä kertoviin tilaisuuksiin.
Lue lisää Tellus-lähetyskonferenssin annista helluntaiherätyksen verkkosivustolta.
Konferenssin tilaisuuksia on katsottavissa UskoTV-sivustolla.