Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Lähetysyhdistys Kylväjän hankkeet saivat Ulkoministeriön hankerahoituspotista neljänneksi suurimman siivun

 

Kylväjä on tehnyt kehitysyhteistyötä Mongoliassa vuodesta 2003 lähtien. Uuden hankkeen tavoitteena on parantaa vammaisten naisten aktiivista kansalaisuutta. Kuva: Jussi Valkeajoki

Ulkoministeriö myönsi yhteensä 25 miljoonaa euroa hanketukea vuosille 2021–2024 suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön kehitysmaissa. Kylväjä haki rahoitusta viidelle hankkeelle, ja sai rahoituksen neljälle hankkeelle.

Lähetysyhdistys Kylväjän uusista hankkeista kaksi toteutetaan Mongoliassa ja kaksi Bangladeshissa. Euromääräisesti vertailtuna Kylväjä sai tukea neljänneksi eniten, 2 086 576 euroa.

Maaliskuun lopussa päättyneellä hakukierroksella Ulkoministeriö vastaanotti 115 hakemusta 65 järjestöltä. Kaikkiaan 36 järjestöä sai hanketukea 62 hankkeeseen 28 eri maahan. Hanketukea myönnettiin suomalaisille pienille ja keskisuurille järjestöille hankkeisiin, jotka toteutetaan yhdessä paikallisten kumppanien kanssa.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

– Järjestöjen kumppanuudet paikallisten toimijoiden kanssa vahvistavat globaalia vastuunkantoa ja edesauttavat kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kertoo.

Tällä hakukierroksella Ulkonimisteriö kohdensi tukea erityisesti naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistamiseen sekä koulutuksen, toimivan yhteiskunnan ja demokratian edistämiseen. Kylväjän uudet hankkeet rakentuvat molemmissa maissa paikallisen kumppanuusjärjestön kanssa koetulle pitkäaikaiselle yhteistyölle.

– Mongoliassa hankkeet tukevat vammaisten naisten aktiivista kansalaisuutta. Bangladeshissa käynnistyvä hanke tukee nuorten ja vammaisten naisten lisääntymisterveyttä, Kylväjän johtava hankekoordinaattori Eeva kertoo.

Tarvetta riittää, sillä Bangladeshissa peräti 59 prosenttia naisista avioituu alle 18-vuotiaina. Lisäksi naiset kokevat häirintää ja sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää. Hankeen tavoitteena onkin auttaa naisia löytämään oma ääni ja oivaltaa omat oikeudet.

Nainenkin voi opiskella ja käydä töissä ilman pelkoa väkivallasta tai häirinnästä. Toivon pilkahduksia syntyy, kun hankkeen työntekijät ja siihen osallistuvat löytävät unelmansa ja ottavat pieniä askelia niitä kohti, Eeva toteaa.

 
Kylvaja artikkelibanneri