Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Lähimmäisen rakkaus puhutti Koko perheen vappu -tapahtumassa

 

– Ikääntyvä Suomi tarvitsee arvovallankumouksen, jossa ryppyjä ja harmaantuvia hiuksia aletaan arvostamaan elämänkokemuksen ja kypsän viisauden merkkeinä, totesi sisäministeri Päivi Räsänen eilisessä Senaatintorin vapputilaisuudessa.

Ministeri Päivi Räsänen toi valtiovallan tervehdyksen juhlaan, jonka teemana oli lähimmäinen ’Rakas naapuri’ näkökulmasta. Hän kertoi tapauksesta, jossa sairas vanhus oli epäillyt ihmisarvoaan, mutta saanut kunnioitusta herättävän vastauksen lääkäriltään: ”Te suoritatte yhteiskunnan tärkeintä tehtävää. Te opetatte meille, mitä on lähimmäisenrakkaus”.

Tapahtumassa puhui teeman hengen mukaisesti myös Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Marko Huhtala ja kaupungin tervehdyksen toi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Innostusta torilla herätti MAF-lähetyslentokone, jonka ohjaamoon halukkaat pääsivät tutustumaan. Lentotaitoja pääsi testaamaan aidontuntuisilla lentosimulaattoreilla. Erilaiset puuhapisteet aasiratsastuksineen ja pomppulinnoineen tarjosivat paljon tekemistä perheen pienimmille.

Musiikkia oli tarjolla moneen makuun. Yleisöä laulatti tutuilla riparilauluilla Pekka Laukkarinen trio ja Union yhtyeen kanssa he esittivät omaa tuotantoa. Pastorit Areenalla Seppo S. KososenHannu Grönroosin ja Yrjö Ikosen voimin lauloivat perinteistä hengellisiä lauluja. Energiaa huhkuvat Jippii-kuorolaiset ja Ilotulitanssiryhmä ilahduttivat torikansaa laulullaan ja tanssillaan.

Koko perheen vappu -tapahtuma keräsi järjestäjien arvion mukaan noin 3500 henkeä Helsingin Senaatintorille ja tuhatmäärin myös 21. kerran järjestetylle Jeesus-marssille.

Tilaisuuden järjestivät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä lukuisten kristillisten yhteisöjen ja yritysten kanssa.

TEKSTI: JOHANNA REINIKAINEN

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa