Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Lakelandin herätyksen kiistelty avainhahmo Todd Bentley Suomeen

 

Lakelandin herätyksen avainhahmo Todd Bentley on Suomessa viikonloppuna ja ensi viikolla. Kanadalaissaarnaaja on tunnettu fyysistä voimaa käyttävistä parantamismetodeistaan ja kyseenalaisesta teologiastaan. Hän on muun muassa sanonut Jumalan käskeneen häntä parantamaan ihmisiä lyömällä tai potkimalla näitä kasvoihin ja kuristaneensa miehen terveeksi.

 

Bentley on käyttänyt parantamismetodissaan ja saarnoissaan mukana pamausta kuvaavaa huutoa ”Bam!”  Hänen myös kerrotaan kastaneen ihmisiä ”Isän, Pojan ja Bamin nimeen”.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Viikonloppuna Bentleyn tilaisuuksia Lahdessa isännöivän Ilmestysmaja-seurakunnan johtoryhmään kuuluva Tapani Tunturipuro tapasi Bentleyn Norjassa viime viikonloppuna. Hän kertoo Bentleyn olevan Suomessa omasta aloitteestaan ja kyselleen seurakuntia yhteistyöhön. Ilmestysmaja-seurakunta alkoi suunnitella vierailua nopealla aikataululla viime lauantaina. Bentleyn Fresh Fire -järjestön kotisivuilla on mainittu tilaisuudet myös Keuruulla ja Helsingissä.

Tunturipuro ei oman arvionsa mukaan kuullut Bentleyn puheissa Norjassa mitään ”epäraamatullista”. Myöskään parantamismetodit ”eivät kiinnosta häntä pätkääkään”, mikäli ne toimivat. Hän itse sairastaa diabetesta.

– Minut saa hakata vaikka halolla tajuttomaksi, kunhan diabetes paranee, Tunturipuro sanoo henkilökohtaisena mielipiteenään.

Bentleyn oli hiljattain tarkoitus vierailla myös Isossa Britanniassa, mutta hänen viisuminsa evättiin. ”Hallitus ei pyytele anteeksi ihmisten Isoon Britanniaan pääsyn kieltämistä, mikäli uskomme, että he eivät edistä yhteistä hyvää”, sisäministeriö totesi BBC:n mukaan.

 

Lue myös Samuli Siikavirran blogi aiheesta: Yllätysvieraana väärä profeetta.