Internet antaa mahdollisuuden olla yhdessä Sanan äärellä kokoontumisrajoituksista huolimatta.
Kansanlähetysopiston naistenpäivillä ensi viikonloppuna esiintyvä laulaja, lauluntekijä Ida Bois kertoo, että hän on löytänyt tien ulos suorittamisesta.
Uskon asiat olivat jo lapsuudesta saakka tuttuja, mutta vasta 19-vuotiaana Bois teki henkilökohtaisen uskonratkaisun. Kovana suorittajana ja kunnianhimoisena ihmisenä musiikista tuli kuitenkin vuosien varrella kuin epäjumala, joka ohjasi nuoren naisen elämää. Hän sai aviomiehensä Laurin kanssa noina vuosina kolme lasta, ja elämää leimasi kiire ja työt lapsiperhearjen keskellä – sekä Idan musiikkikuviot. ”Tavoittelin aina suuria ja halusin saada uran muusikkona. Kun vuonna 2015 pääsin Ylen Uuden musiikin kilpailuun, ajattelin että Jumala on avannut sen oven minulle.” Ida Bois kertoo.
Kisaan pääseminen oli valtava kokemus ja Bois odotti siltä paljon. ”Olin tuossa vaiheessa jo hyvin uupunut kaikkeen suorittamiseen, ja laitoin hirveästi henkisiä paukkuja kisassa menestymiseen. Ajattelin että saan sieltä ulospääsyn kasvaneeseen pahoinvointiin sisälläni”. Kun Ida Bois sitten putosi ensimmäisessä livelähetyksessä, hän kuvailee tippuneensa pohjalle myös henkisesti. Väsynyt pienten lasten äiti palasi kotiin pettyneenä, pyykkien ja sisäisen kaaoksen keskelle.
Tämän koettelemuksen jälkeen Ida Bois alkoi etsiä syytä huonolle voinnilleen. Samaan aikaan Jumala alkoi kutsua häntä lähemmäksi. ”Jumala mursi minua niin, että pystyin vähitellen antamaan hänelle ensimmäisen sijan elämässäni.”
Pysähtyminen antoi uuden arvojärjestyksen myös muille elämän osa-alueille. Bois tekee nykyisin työtä vain osa-aikaisesti, jotta perhe voi olla etusijalla. Sen vuoksi Boisien arki ei ole paljoakaan muuttunut koronarajoitusten vuoksi. ”Elämä on nyt hyvässä mallissa tän pikkuporukan kanssa”, hän toteaa.
Ida Bois on kiitollinen siitä, että seurakunnat järjestävät etätapahtumia. Hän kokee kuitenkin, että on tärkeää päästä kohtaamaan toisia aikuisia myös henkilökohtaisesti. ”Jumala on luonut ihmiset näkemään kasvoja ja kuulemaan toisen ihmisen äänen. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, tullaan helposti kylmiksi. Pyrin suosimaan sitä, että aina kun mahdollista, yritän kohdata siskojen kanssa vaikka yksittäin, niin että voidaan tukea toinen toisiamme”.
Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen pitää tärkeänä sitä, että naistenpäivät järjestetään pandemiasta huolimatta. ”Me kristityt naiset haluamme olla yhteisö. On tärkeää että saamme jakaa niitä asioita, mitä meidän sydämellä on, ettei eristäydytä, vaan ollaan avoimia ja yhteydessä toisiin ihmisiin”, Myllärinen pohtii.
Naistenpäivät järjestetään verkossa 5. – 7. maaliskuuta. Lue lisää >>täältä.