Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Lauri Nurminen GLS:n Suomen puheenjohtajaksi

 

Radio Dein varatoimitusjohtaja Lauri Nurminen on valittu Global Leadership Summit (GLS) -organisaation Suomen koordinaatioryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Nurminen on kuulunut GLS:n kansalliseen ohjausryhmään vuodesta 2007 lähtien. Global Leadership Summit on johtajuuskoulutus, joka ammentaa periaatteensa kristillisestä arvopohjasta ja kansainvälisten huippujohtajien johtajuusopeista.

Lauri Nurminen on osallistunut GLS-konferensseihin vuodesta 2006 alkaen, jolloin koulutustapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa.

– Harva tilaisuus on vaikuttanut minuun yhtä paljon. Tulin väsyneenä, alakuloisena ja ennakkoluuloisena. Konferenssin jälkeen olin hyvin motivoitunut ja latautunut, Nurminen kehuu.

SRO neliöb. 17.-23.10.

– Tulin vakuuttuneeksi siitä, kuinka tärkeää on tarjota sekä hengellistä että vastuunkantamiseen liittyvää käytännön koulutusta ja rohkaisua seurakuntien ja kristillisten järjestöjen vastuunkantajille.

GLS-konferensseja järjestetään Suomessa vuosittain Helsingissä, Joensuussa ja Tampereella. Jokaisella paikkakunnalla on oma paikallinen ohjausryhmänsä. Kansallinen ohjausryhmä koordinoi ja kehittää tapahtumaa valtakunnallisella tasolla.  Ryhmään kuuluu seurakuntien ja järjestöjen edustajia sekä eri ammattialojen johtajia.

– Ensi syksyn uutena tavoitteena on saada Helsingin, Joensuun ja Tampereen GLS-konferenssien lisäksi Pietarsaareen ruotsinkielinen tapahtuma, Lauri Nurminen kertoo.

Maaliskuussa puheenjohtajana aloittava Nurminen seuraa tehtävässä  Panu Pitkästä.

GLS:n juuret ovat Yhdysvalloissa. Illinoisin osavaltiossa sijaitsevaan South Barringtoniin kokoontui vuonna 1995 noin 250 seurakunnan johtajaa ensimmäiseen Global Leadership Summittiin. Nykyään Chicagossa toimivan Willow Creek Community Church -seurakunnan johtava pastori Bill Hybels perusti GLS:n palvelemaan paikallisseurakunnan tarpeita.

GLS-koulutuksiin osallistuu nykyään vuosittain 175 000 ihmistä yli 15 000 seurakunnasta ja järjestöstä. Seurakunnat edustavat yli 90:ää tunnustuskuntaa 90 maassa.

GLS Finland -organisaation kotisivut

SLK:n kotisivut

Hannu Lahtisen kolumni aiheesta: ”Harmillisen huonossa hapessa” 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024