Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Luova kampanja palautti aborttia julkiseen keskusteluun Latviassa

 

Latviassa kampanjoitiin abortin palauttamiseksi julkiseen keskusteluun taiteen ja seminaarien keinoin. Kampanjan tavoitteena on esitellä periaatetta, että lasta tulisi laissa ”suojella hedelmöittymisestä lähtien” ja tehdä aborttia edeltävästä neuvonnasta rutiininomaista.

 

Reilun kuukauden mittainen kampanja toi Riikan katukuvaan veistoksia vauvoista. Kunkin veistoksen kohdalla oli viesti latviaksi, englanniksi ja venäjäksi, joka kertoi tositarinan abortoidusta lapsesta ja ”äidin valinnan” syystä, kertoo Grégor Puppinck Catholic Family & Human Rights Instituten verkkosivuilla.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Veistokset olivat osa laajempaa kampanjaa, jolla pyritään herättämään julkinen keskustelu abortista uudelleen henkiin. Kampanjan tavoitteena on esitellä periaatetta, että lasta tulisi laissa ”suojella hedelmöittymisestä lähtien” ja tehdä aborttia edeltävästä neuvonnasta rutiininomaista.

Kampanjan ytimenä oli lokakuun 16. Latvian parlamentissa pidetty konferenssi elämän suojelemisesta. Siihen liittyi myös kolme konferenssia abortin lääketieteellisistä, oikeustieteellisistä ja hengellisistä näkökulmista.

Kampanjan verkkosivuilla useat latvialaiset julkisuuden henkilöt liittyivät tukemaan kampanjan sanomaa.