Nukketeatteri Sananjalka juhlistaa Armoa 2017! -reformaation merkkivuotta uudella esityksellä.
– Lutherin ajatus oli, että jokaisella ihmisellä on oikeus kuulla ja lukea Raamattua omalla kielellään. Nukketeatterin kieli on lastenkieltä, tunnekieltä. Nukketeatterissa Raamatun kertomukset koskettavat katsojia, Sananjalan perustaja Merja Luukkonen tietää kokemuksesta. Kansan Raamattuseuran Nukketeatteri Sananjalka on kiertänyt pitkin poikin Suomea jo yli kymmenen vuotta.
Ensi vuoden alussa Sananjalan ohjelmistoon valmistuu uusi nukkenäytelmä EKA vai VIKA, jossa tuodaan esille Lutherin ajatuksia armosta sekä Raamatun lukemisesta ja kuulemisesta omalla kielellä. Hän nosti esiin myös toisten kunnioittamisen ja muiden näkemisen arvokkaina, Jumalan luomina ihmisinä. Uusi esitys sisältää raamatunkertomukset Kuka on suurin ja Armoton palvelija, joissa nämä Lutherin ajatukset tulevat selkeästi esille. Myös Luther itse on esityksessä mukana raamatunkäännöspuuhissa.
– Esitystä on varattu seurakuntiin jo ilahduttavan paljon. Jonkun verran vapaita aikoja on vielä, mutta varaus kannattaa tehdä ajoissa, Merja Luukkonen vinkkaa.
Tähän mennessä nukketeatteri Sananjalka on tuottanut kahdeksan näytelmää. Niistä tänä vuonna suosituin on ollut Juhlat. Se välittää lapselle viestiä: Sinä kelpaat, olet hyvä sellaisena kuin olet. Nukketeatteri Sananjalan esityksillä on vuosittain noin 13 000 katsojaa. Yhtenä tavoitteena on tehdä raamatunkertomuksia tutuksi lapsille.
– Tunneteemaiset esityksemme on suunnattu lapsille ja varhaisnuorille, mutta ne puhuttelevat kaiken ikäisiä. Olemme esimerkiksi vanhusten hoivakodeissa nähneet, kuinka nuket luovat yhteyden sellaisiinkin, jotka eivät muuten enää kommunikoi muiden kanssa, Merja Luukkonen kertoo.
Tiiviin keikkailun lomassa Merja Luukkonen ja Mikko Piiroinen pitävät nukkekursseja, joilla sekä valmistetaan nukkeja että opetellaan näyttelemään niillä. Mikko Piiroinen esiintyy yksinään myös Tarinataikurina, jonka esityksissä yhdistyvät taikatemput ja tarinat.