Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Maailmanmestari vaihtoi vapaapainin mittelöön Jumalan kanssa

 

Larry Pfohlin elämäkertakirjan kannessa esiintyy vapaapainimestari Lex Luger.

Entinen ammattilaisvapaapainija Larry Pfohl, joka tunnetaan painipiireissä paremmin painijanimellä Lex Luger, oli uransa aikana vapaapainin maailmanmestari.

Entinen urheilijatähti ajautui riippuvuuksiin, vankilaan ja lopulta jopa halvaantui, kunnes uskoontulo muutti kurssin keskellä syvintä aallonpohjaa.

– Minut tunnettiin aikanaan yhtenä planeettamme vahvimmista ihmisistä, Larry Pfohl lausahtaa The Christian Postille.

– Luulin ennen, että antautuminen oli heikkoutta, mutta kaikkea hallitsevan Luojamme tunnustaminen onkin isoin asia, mitä mies tai nainen voi koskaan tehdä, voimamies sanoo.

Avainmedia ilmainen (vkot 48-49)

Larry Pfohl kertoo menestyksen muuttuneen syväksi henkiseksi aallonpohjaksi, josta hän nousi vasta tultuaan uskoon vuonna 2006. Mestaripainija tuo julkisuuteen elämänsä kriisit ja käännekohdat tuoreessa kirjassaan Painia Jumalan kanssa.

”Elämäni oli aiemmin täynnä rahaa, naisia, huumeita ja alkoholia. Minulla oli kaikkea, mitä maailma voi tarjota – ja sitten se kaikki luhistui”, Pfohl kertoo kirjassaan.

Maailmanmestari kuvailee itseriittoisen ja vahvuutta ihannoivan elämäntyylin vieneen hänet kuilun partaalle. Pfohl menetti itsekeskeisen elämäntavan johtaneen hänet kriiseihin, joiden seurauksena hän lopulta menetti sekä perheensä että ystävänsä.

Kriisi syveni, kun Larry Pfohl tuomittiin vankilaan muun muassa huumausainerikoksista. Vankilatuomiota kärsiessään Pfohl tapasi pastorin, jonka kanssa hän alkoi käydä läpi eletyn elämänsä raunioita.

– En edes uskonut, että elämääni voisi enää saada kuntoon, hän toteaa.

”Elämäni oli rakennettu hiekalle”

Osallistuttuaan kerran jumalanpalvelukseen, Pfohl päätti antaa Jumalalle mahdollisuuden.

– Elämäni oli rakennettu hiekalle, ei kalliolle, Larry Pfohl sanoo.

Pfohl kuvailee rukoilleensa Jumalalta anteeksiantoa ja kertoo kokeneensa rukoushetken aikana voimakkaasti Pyhän Hengen läsnäolon.

Vapaapainin asemesta mies aloitti painin Jumalan kanssa. Pfohlin mukaan mittelössä oli panoksena ylpeydestä luopuminen.

– Minun oli vaikea luopua ylpeydestäni. Halusin yhä olla fyysisesti samassa kunnossa kuin nuoremmat ja harjoittelin sitä varten ahkerasti.

Ankaran harjoittelun onnettomana ja dramaattisena seurauksena oli veteraanin vakava halvaantuminen niskasta alaspäin.

– Se oli todella nöyryyttävä ”Tule Jeesuksen luo -hetki”, Pfohl kuvaa silloisia tuntojaan.

Onnettomuuden jälkeen Pfohlia hoitaneet lääkärit kehottivat entistä urheilijatähteä valmistautumaan henkisesti siihen, että tämä eläisi loppuelämänsä vaikeasti halvaantuneena.

 – Se oli suurta hengellisen kasvun aikaa elämässäni, Pfohl sanoo nyt.

Painimestarin aamurukous

Vastoin lääkärien odotuksia Larry Pfohl toipui vaikeasta halvauksesta aste asteelta. Entinen urheilija kykeni paranemisen edetessä käyttämään yhä uusia kehonsa jäseniä, joiden toimintakyky saatiin palautettua.

Takaisin saamaansa terveyttä enemmän entinen painimestari sanoo arvostavansa tunnetta siitä, että hän saa uskoa anteeksi menneisyytensä synnit.

– Ylistän Jumalaa menneisyyteni rikkomusten sovittamisesta.

Kuningas Daavidin historia on Pfohlille tuttu. Loistelias ja ihailtu hallitsija teki elämässään vääriä ratkaisuja, joiden seurauksista hän joutui katumuksestaan ja parannuksenteostaan huolimatta kärsimään loppuelämänsä ajan.

Pfohl arvioi realistisesti, etteivät kaikki tehtyjen syntien seuraukset – elämäni haaksirikoista saadut haavat, kuten hän itse asiaa kuvaa – välttämättä koskaan korjaannu tai parane. Silti mies toivoo pääsevänsä vielä kerran sovintoon myös lähimpiensä kanssa, joihin lukeutuvat muun muassa hänen entinen vaimonsa, poikansa ja tyttärensä.

”Jumala, vähemmän minua, enemmän sinua”, kuuluu entisen maailmanmestarin aamurukous nykyisin.

 

 
Dei, Ida Elina, artikkeliban. (1/2) 11.11.-5.12. MJa