Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Maallikot pääpuhujina Parikkalan Saaren kirkon Orpokotijuhlilla

 

Orpokotijuhlien järjestelyistä vastaa suuri joukko talkoolaisia ja vapaaehtoisia. Kuva Parikanniemen arkisto.

Parikkalan Saaren kirkon vuotuisilla Orpokotijuhlilla 17.– 18.8.2024 on puhujina useita maallikoita, ja järjestelyvastuun hoitavat pääasiassa vapaaehtoiset yhdessä Parikkalan seurakunnan sekä Parikanniemen työntekijöiden ja ystävien kanssa.

Tämän kesän Orpokotijuhlat järjestetään 17.–18.8.2024 tunnuksella ”Varjele minua, Jumala”. Perjantaina 16.8. on yhteinen talkoopäivä.

Orpokotijuhlien takana oleva uukuniemeläinen herätysliike on ennen kaikkea maallikkoliike, jossa vapaaehtoiset naiset ja miehet toimivat eri tehtävissä eri puolilla Suomea tukien samalla Mikkelin Ristiinassa sijaitsevaa lastenkotia. Myös Orpokotijuhlat tukevat lastensuojelutyötä.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Tänä vuonna juhlien maallikkopuhujina ovat mm. Sara Latvus, Aapo Tähkäpää, Esko Repo, Mervi Pääkkö, Esa Kosonen, Aira Kuvaja, Kirsi Rostamo, Matti Pasanen, Marika Huusko ja Leevi Launonen. Juhlilla on puhujina myös pappeja ja teologeja. Sunnuntaina juhlien messussa 18.8.2024 saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki.

Orpokotijuhlat radioidaan PatmosRadion kautta ja lähetetään osittain striimattuina Parikanniemen YouTube kanavan kautta. Lauantain päiväseurat klo 12.00 radioidaan myös Radio Dein kautta. Samassa juhlassa julkistetaan Parikanniemen Ystävät ry:n uusi hartauskirja Luoja meitä kantaa, jonka ovat toimittaneet Kimmo Jaatila ja Teuvo V. Riikonen. Kirjassa on 46 kirjoittajaa, joista enemmistö maallikoita.

Juhlien järjestäjinä toimivat Parikanniemisäätiö, Parikkalan seurakunta ja Parikanniemen Ystävät ry. Orpokotijuhlien kotisivulla on nähtävissä koko ohjelma  www.orpokotijuhlat.fi