Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Maata Näkyvissä Pohjoinen Ulottuvuus järjestettiin ensimmäistä kertaa – ”Tunnelma on ollut aivan mieletön”

 

Tapahtumaa järjestämässä ollut Tornion seurakunnan nuorisotyön tiimi ja Elmeri-maskotti lavalla. Kuva: Lauri Halme/Maata Näkyvissä -festarit

Maata Näkyvissä Pohjoinen Ulottuvuus -gospelmusiikkifestari järjestettiin lauantaina 17. elokuuta Torniossa tapahtumakeskus Torandassa. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi reilu tuhat osallistujaa.

Selvästi suurin osa osallistujista oli pohjoissuomalaisia nuoria, jotka tulivat tapahtumaan oman kotiseurakuntansa ryhmän mukana. Kävijämäärä ylitti odotukset, sanoo Maata Näkyvissä -festareiden tuottaja Samuli Luomaranta.

– Tornion seurakunnan nuorisotyön tiimi on tehnyt mieletöntä duunia tapahtuman markkinoinnissa Pohjois-Suomessa. Toisaalta tapahtumassa ei kuitenkaan ole kyse siitä, että saamme paikalle suuria ihmismassoja, vaan olemme todella onnellisia jokaisesta yksittäisestä ihmisestä, joka on tullut paikalle. Jokainen heistä on tärkeä, Luomaranta sanoo.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Ohjelmassa oli runsaasti musiikkia suomalaisilta eturivin gospelartisteilta. Päivän ensimmäisessä konsertissa villitsivät Freesia ja Kotiinpalaajat. Toisessa konsertissa menoa pitivät yllä Park 7 ja PapiPike. Rauhallisempiin tunnelmiin päästiin Juhani Tikkasen keikalla toisessa konsertissa. Päivän aikana kuultiin myös torniolaisia ääniä paikallisten nuorten puheenvuoroissa, Julius Virtasalon keikalla, juontajien eli Alina Rantataron ja Henri Räsäsen spiikeissä ja puhujina toimineiden Tornion seurakunnan nuorisotyöntekijöiden Katja Konttajärven ja Karoliina Juntin opetuksissa.

Tapahtuma sai alkunsa torniolaisten nuorisotyöntekijöiden toiveesta saada myös Pohjois-Suomeen oma nuorten gospelmusiikkitapahtuma. Sitä saatiin odottaa pitkään ja hartaasti, mutta nyt kaikki toiveet ovat käyneet toteen. Johtava nuorisotyönohjaaja Katja Konttajärvi kertoo olevansa mykistynyt ja kiitollinen siitä, miten hyvin festaripäivä on sujunut.

– Festaripäivä on ylittänyt kaikki odotukset, ja tunnelma on ollut aivan mieletön. Yksi suurimmista toiveistamme oli saada pohjoisen nuorille tapahtuma, jossa he voisivat kokea kristittyjen yhteyttä samalla tavalla kuin sitä koetaan Maata Näkyvissä -festareilla Turussa. Se on toteutunut, ja täällä on saatu iloita tästä yhteydestä. On ollut myös hienoa nähdä, miten valtavan työn meidän nuoremme ovat tehneet tapahtuman eteen ja päässeet palvelemaan eri tavoilla. Iloitsen myös nuorten vanhemmista ja muista aikuisista, jotka ovat palvelleet tapahtumassa monin tavoin.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat yhteistyössä Tornion seurakunta, Maata Näkyvissä -festarit, ohjelmatoimisto Puisto Live ja Sleyn nuorisotyö. Halua järjestää tapahtuma uudestaan ensi vuonna löytyy niin Tornion seurakunnasta kuin muilta järjestäjätahoilta.

Jumala on tehnyt tätä tapahtumaa meidän puolestamme, ja me olemme saaneet olla hänen kyydissään.

– Olemme tässä nyt ihmeen äärellä. Todella moni nuorisotyöntekijä on tullut kiittämään ja sanomaan, että he ovat todellakin tulossa uudestaan, jos tapahtuma vielä järjestetään. Me olemme siihen käytettävissä, jos Jumala haluaa käyttää meitä siihen. Jumala on tehnyt tätä tapahtumaa meidän puolestamme, ja me olemme saaneet olla hänen kyydissään, Konttajärvi sanoo.

– Maata Näkyvissä -festarit ovat olleet siitä mahtava juttu, että tapahtuma on ollut aina Jumalan ihme. Niin myös Pohjoinen Ulottuvuus on ollut. Kyllä meillä on kovasti halua järjestää tapahtuma taas ensi vuonna, jos Herra suo, Samuli Luomaranta toteaa.

Maata Näkyvissä Pohjoinen Ulottuvuus -tapahtuman taustalla oleva pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma Maata Näkyvissä -festarit järjestetään tänä vuonna 22.–24.11.2024 Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 39. kerran ja teemana on Olet turvassa.