Suomen Lähetyslentäjät ry (MAF Suomi) on lähettänyt kirkkohallitukselle hakemuksen lähetystyön perussopimuksen solmimiseksi.
Jos sopimus toteutuu, Suomen Lähetyslentäjistä tulee yksi kirkon virallisista lähetysjärjestöistä. MAF Suomen mukaan yhteistyösopimus selkeyttäisi yhteistyötä sekä säästäisi ja kohdistaisi resursseja strategisesti tehokkaasti.
– Lähetyslentotyön avulla kirkko suuntaa lähetystyön ja kansainvälisen työn arvokkaita resursseja strategisesti oikein, sillä MAF:n lentokoneet tehostavat avustustyötä ja mahdollistavat työn vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla, Suomen Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen kertoo.
MAF on ollut Suomen evankelisluterilaisen kirkon kumppani lähetystyössä jo yli 40 vuotta. MAF toivoo, että yhteistyön tiivistäminen poistaisi seurakunnilta esteet osallistua lähetyslentotyöhön mahdollisuuksiensa ja päätöstensä mukaan. Ropposen mukaan sopimuksen toteutuessa ylimääräinen ja tarpeeton hallintotyö vähenisi, ja seurakuntien osallistuminen järjestön toimintaan helpottuisi oleellisesti.
– Lentokoneet ja teknologia hyvän palveluksessa – se on lähetystyön aarre, jonka löytämiselle ei pidä asettaa esteitä, vaan osallistuminen tulee tehdä mahdollisimman helpoksi, Ropponen toteaa.
Yli 50 kirkkoherraa tukee Suomen Lähetyslentäjien hakemusta perussopimuksen solmimiseksi. Useat kirkkoherrat uskovat yhteistyön MAF:n kanssa tarjoavan hyviä mahdollisuuksia esimerkiksi lähetyskasvatukseen ja miesten tavoittamiseen.
– Lähetyslentotyö on erityisen innostavaa lähetystyötä. Se kutsuu mukaan kaikkia suomalaisia, erityisesti poikia ja miehiä. Tämä on tärkeää seurakunnan kasvulle, Ropponen selittää.
MAF toteuttaa vuosittain noin 60 000 lentoa 130 pienlentokoneella kehitysmaissa. Vaikeakulkuisilla ja turvattomilla seuduilla satojen yhteisöjen elämän edellytykset kohentuvat lentojen ansiosta. MAF kuljettaa esimerkiksi potilaita hoitoon ja apua katastrofien keskelle.