Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Mailis Janatuinen Lähetyshiippakunnan vapaaehtoistyöntekijäksi

 

Mailis Janatuisesta tulee Lähetyshiippakunnan vapaaehtoistyöntekijä. KUVA: MAILIS JANATUISEN ARKISTO

Kesällä eläkkeelle jäänyt lähetystyöntekijä ja kirjailija Mailis Janatuinen on kutsuttu Lähetyshiippakunnan vapaaehtoistyöntekijäksi. Suunnitelmien mukaan Janatuinen tulee pitämään Lähetyshiippakunnan seurakunnissa naistenpäiviä ja ilosanomapiirikoulutusta. Mahdollisuuksien mukaan hän myös vierailee lähetyskentillä ja käännättää kirjojaan eri kielille. Asiasta kertoo Luther-säätiön tiedotuslehti Pyhäkön Lamppu (4/2014).

Naistenpäivillä käsitellään erityisesti eri Vanhan testamentin kertomusten pohjalta naisen kutsumusta. Ilosanomapiirikoulutuksessa opastetaan Mailis Janatuisen kehittelemään keskustelevaan ja evankelioivaan raamattupiiriin. Työn mahdollistamiseksi Janatuisella on oma kannatusrenkaansa. Hän raportoi työstään Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramiehelle.

Mailis Janatuinen on toiminut pitkään Lähetysyhdistys Kylväjän Japanin-lähettinä ja Opiskelija- ja Koululaislähetyksen lähetyssihteerinä. Hän on kirjoittanut useita Raamattua selittäviä kirjoja. Syksyllä häneltä ilmestyy uusi kirja ”Kaksi naista, yksi usko”. Janatuinen on myös ollut vuosia mukana Luther-säätiön toiminnassa Helsingissä.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie