Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Markku Koivisto: ”Iloitsen Jumalan teoista – omasta vaelluksestani en”

 

Markku Koivisto. Kuva: Sley

Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto kertoo Sanansaattaja-lehdessä (29.8.) asuvansa tällä hetkellä ulkomailla ja osallistuvansa anglikaanikirkon toimintaan.

– Olen matkalla uuteen. Olen tehnyt väärin ja joutunut siitä tilille. Huomaan, että Jumala auttaa minua parantumisprosessissa. Tie ei ole helppo. Se on kaita tie! Koivisto toteaa.

Koivisto kertoo, että hänen hengelliset painotuksensa ovat muuttuneet.

– Karismaattisissa jumalanpalveluksissa korostuu se, mitä ihminen voi tehdä Jumalalle, kun hän saa ylistää Jumalaa pelastuksesta ja armosta. Mutta tässä elämäni tilanteessa minua kiinnostaa enemmän sellainen liturgia, jossa Jumala palvelee minua ja minä saan vastaanottaa hiljaisena ja kiitollisena pelastuksen armosta, Koivisto luonnehtii.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Hän on havainnut, että anglikaanisen kirkon liturgia poikkeaa joissakin kohdin luterilaisesta.

– Luterilainen liturgia keskittyi ainakin ennen ihmisen pelastumiskysymykseen. Siis elämämme tärkeimpään asiaan. Myös anglikaanisessa liturgiassa näkyy usko suureen Jumalaan syntisen ihmisen pelastajana. Mutta täällä häntä ylistetään Kaikkivoipana Jumalana, joka on luonut meidät, huolehtii meistä joka päivä ja johtaa kansojen kohtaloita. Sen lisäksi iloitaan pelastuksesta, jonka Jumala on meille tuonut.

Koivisto on todennut olevansa ”herätysliiketaustaltaan evankelinen”. Hän hehkuttaakin Sanansaattaja-lehdelle kasteen merkitystä.

– Kaste merkitsee minulle kaikkea. Kastettuna olemisen tietoisuus auttoi minua jo pikku poikana ymmärtämään, että Jumala on totta. Nyt omaan menneeseen vaellukseen katsominen kauhistuttaa. Ainoa lohdutus on, että Jumalan pelastava teko on jo tehty kohdallani! Kaste kertoo, että Kristuksen hankkima pelastus ja autuus ovat totta minunkin kohdallani.

Koivisto tuomittiin viime maaliskuussa ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lue pidempi pätkä Koiviston haastattelusta Sleyn sivuilta

Lue myös:

”Markku Koivistolle ehdollista vankeutta seksuaalisesta hyväksikäytöstä”

Kotimaa24: ”Markku Koivistolle syyte seksuaalisesta hyväksikäytöstä”

”Poliisi epäilee Koivistoa seksuaalisesta hyväksikäytöstä”

”Markku Koivisto myönsi aviorikoksen miehen kanssa”

”Radio Dei: Markku Koiviston syrjäyttämisen syy selvisi”

”Syyllisyys on hyväksikäyttäjän työkalu”

 
Artikkelibanneri perussanoma