Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Masennuksen vuoksi tehty armomurha oikeuskäsittelyyn

 

Voiko eutanasiaa laajentaa masennusta sairastaviin

Belgiassa masennuksen vuoksi tapetun naisen poika on aloittanut oikeustaistelun sen jälkeen, kun hänen äidilleen oli suoritettu eutanasia. Ilman äitiä jäänyt Tom Mortier aikoo vaatia Belgiaa vastaamaan liberaaleista eutanasialaeistaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Vuonna 2012 masennusta sairastanut Godelieva De Troyer pyysi eutanasiaa, vaikka hänen psykiatrinsa mukaan hänen masennuksensa oli hoidettavissa. De Troyer etsi kuitenkin muita psykiatreja, jotka totesivat masennuksen olevan parantumaton. Lopulta eutanasiapyynnön hyväksyi kolme lääkäriä, jotka eivät aiemmin olleet olleet hänen kanssaan tekemisissä.

Tom Mortierin äidin tappoi lopulta myrkkypistoksella eutanasiaa edistävän järjestön toinen perustajista tohtori Wim Distelmans sen jälkeen, kun De Troyer oli lahjoittanut järjestölle 2 500 euroa.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Tom Mortier aikoo haastaa Belgian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen liian liberaaleista eutanasialaeista. Oikeustaistelua tukee myös Alliance Defending Freedom (ADF) -järjestö.

”Valtiolla on velvollisuus suojella elämää, ei tukea kuoleman edistämistä”, totesi ADF:n lakimies Robert Clarke lisäten, että nimenomaan heikkojen ja haavoittuvaisten suojelu tarvittaessa heiltä itseltään on valtion vastuulla oleva asia.

”Ihmiset, jotka kärsivät masennuksesta, tarvitsevat myötätuntoa ja rakkautta, eivät kuolemanreseptiä”, kiteytti toinen ADF:n lakimies Roger Kiska.

Asiasta uutisoi The Christian Institute.