Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Matkalla monsterimieheksi- elokuva saa katsojan pohtimaan omaa identiteettiään

 

Elokuvan päähenkilö Tomi Putaansuu Lordi-asussaan

Tomi Putaansuu katsoo peiliin. Takaisin tuijottaa hirvittävä Mr. Lordi. Koko elokuvan aikana katsojalle ei näytetä Putaansuun kasvoja. Oletko ikinä pysähtynyt miettimään, näkyvätkö sinun oikeat kasvosi?

Monsterimies on Antti Haasen dokumenttielokuva Suomelle vuonna 2006 euroviisuvoiton tuoneesta Lordi -yhtyeestä. Elokuva on kuvattu vuosina 2011-2013 ja se sai ensi-iltansa perjantaina 26.9.2014.

– Kyllähän jokainen ihminen on mieluummin tykätty kuin vihattu tai haukuttu, sanoo Putaansuu elokuvassa. Levyjen myynti on laskenut ja Lordin nimikkoravintola joudutaan sulkemaan. Päähenkilö Mr. Lordi purkaa ärräpäitä päästellen pettymystään Suomen kansaan, joka on hylännyt yhtyeen.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Jokainen meistä haluaisi varmasti olla suosittu ja arvostettu ihmisten keskuudessa. Joskus on kuitenkin niin, että kristitty joutuu valitsemaan ihmisten suosion ja Jumalan tahdon mukaisten asioiden välillä. Onneksi me kristityt voimme aina turvata Jeesukseen, joka on itse kokenut hylätyksi tulemisen tunteen ja siksi ymmärtää meitä. Vaikka ihminen on syntinen kuin monsteri, Jeesus ei kiellä rakkauttaan.

– Se vaihtoehto sille, et mie en olis Lordi on se, että mie oon kuollu, kertoo monsterimies. Monsteriasusta on tullut vahva osa hänen identiteettiään. Ilman Mr. Lordia ei ole Tomi Putaansuuta. Kristityn tulisi perustaa identiteettinsä Kristuksen sovitustyöhön. Olen perisynnin alainen, mutta armahdettu. Vaihtoehto sille, että olen kristitty on se, että olen hengellisesti kuollut.

 

Teksti Riikka Lindholm, kuva Kimmo Pallari/Illume Photo

Artikkeli on julkaistu Nuotta-lehdessä 11/2014