Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Matti Niemelälle talousneuvoksen arvonimi

 

Tasavallan presidentti on myöntänyt perjantaina 19.12. hämeenlinnalaiselle Matti Niemelälle talousneuvoksen arvonimen.

Niemelää kutsutaan joutsenlipun “isäksi”.

Hän ryhtyi MTK:n ja maa- ja metsätalousministeriön pyynnöstä vuonna 1993 rakentamaan ruoan kotimaisuuskampanjaa. Siitä syntyi ajatus suomalaisen ruoan erottamisesta tuontiruoasta myönteisen symbolin avulla. Täksi symboliksi kehitettiin Hyvää Suomesta -joutsenlippu.

Kuluttajat oppivat nopeasti vaatimaan joutsenlippua varsinkin eläinperäisistä raaka-aineista valmistettuihin elintarvikkeisiin ja sillä on 20 vuodessa vähennetty miljardien edestä tuontia ja turvattu työtä alkutuotannossa ja teollisuudessa.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Neljännesvuosisadan ajan Matti Niemelä on toiminut OP-ryhmän luottamustehtävissä. 2000-luvulla hän oli ryhmän hallintoneuvostossa ja 14 vuotta hallituksen puheenjohtajana ensin Hämeenlinnan Seudun Osuuspankissa ja sitten Etelä-Hämeen Osuuspankissa. Lisäksi hän on toiminut hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana lukuisissa muissa yhtiöissä.

Matti Niemelä on käynyt Vapaakirkon saarnaajakoulun. Hän toiminut pastorina vapaaseurakunnissa, Suomen Viikkolehden päätoimittajana sekä Päivän toimitusjohtajana.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024