Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Mielenterveyspäivässä keskityttiin masennuksen hoitoon

 

Heratin tapahtumaan osallistujat Afganistanissa saivat lukemista mukaansa. Kuva UT

Lokakuun kymmenentenä vietettiin maailman mielenterveyspäivää. Tänä vuonna keskityttiin pohtimaan erityisesti masennuksen hoitoa. Masennuksesta kärsii arvioiden mukaan ainakin 350 miljoonaa ihmistä.

Vuosittain vietettävän mielenterveyspäivän tarkoituksena on lisätä yleistä tietoisuutta mielenterveyden merkityksestä ihmiselle sekä herättää keskustelua henkisen hyvinvoinnin edistämisestä, mielenterveysongelmien ehkäisystä ja hoidosta. Päivää on vietetty jo vuodesta 1992.

Tänä vuonna mielenterveyspäivää vietettiin yli sadassa maassa. Afganistanin länsiosassa Heratissa mielenterveyspäivän tapahtumaan osallistui noin 300 vierasta. Päivän järjestäjinä olivat paikalliset terveys-, sosiaali- ja koulutusviranomaiset. Käytännön järjestelyistä vastasi kansainvälisen avustusjärjestön, IAM:n Mielenterveysprojekti.

Perinteisten puheiden ja tervehdysten lisäksi paikallinen teatteriryhmä havainnollisti sitä, miten tärkeällä sijalla masennuksen hoidossa ovat toimivat perhesuhteet ja keskusteluapu. Tapahtumaan osallistuvilla oli mahdollisuus saada mukaansa myös maassa julkaistavaa mielenterveyslehteä ja muuta kirjallista materiaalia.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

 
artikkelibanneri Uusi Tie