Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Mika Tuovinen: ”Toivoisin päätöksille asianmukaisia perusteluja”

 

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Uusi Tie pyysi Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovista kommentoimaan Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa viime viikolla pidettyjä puheenvuoroja, joissa esitettiin rajuja syytöksiä lähetysjärjestöjä kohtaan.

Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 3. joulukuuta lopettaa tuet kokonaan viideltä kirkon lähetysjärjestöltä, Kansanlähetys mukaan lukien.

Syyksi tukien lopettamiseen katsottiin järjestöjen naispappeutta ja homoseksuaalisuutta määrittävät linjaukset, joita valtuutettujen enemmistö piti epätasa-arvoisina. Kirkkovaltuusto päätti keskittää tuet jatkossa Suomen Lähetysseuralle ja Suomen Pipliaseuralle.

Valtiotieteiden tohtori Sari Roman-Lagerspetz selostaa blogimetsa.fi-sivuston uutisessa kokouksessa käytettyjä puheenvuoroja. Valtuutettu Johanna Korhonen kertoi kuvien ja PowerPoint-esityksen avulla äidistä tyttärensä haudalla. ”Tytär oli pahoinpidelty tämän esiinnyttyä julkisuudessa naisystävänsä kanssa. Johanna kertoi myös mm. tapauksesta, jossa äiti pyysi seurakunnasta miehen raiskaamaan tytön eheyttämistarkoituksessa. Tämä tapahtuikin sitten sata kertaa. Joissain Afrikan maissa on vallalla käsitys, että lesbosta voi tehdä heteron raiskaamalla tämän”, Roman-Lagerspetz kertoo.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Mika Tuovinen sanoo, ettei niissä maissa, joissa Kansanlähetys tekee työtään, ole kuultu tällaisesta ”eheyttävästä raiskaamisesta”.

– Huomattavaa on se, että tässä ei kuvattu lainkaan järjestöjen työhön liittyviä asioita. Tästä saa kuvan, että päättäjille kerrottiin viiden lähetysjärjestön työn aiheuttavan joukkoraiskauksia ja murhia, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen kommentoi Uudelle Tielle.

Tuovisen mukaan tällaisen kuvan antaminen lähetysjärjestöjen työstä loukkaa syvästi niitä, jotka ovat lähteneet rakkauden velvoittamana auttamaan läheisiä ja viemään hyvää sanomaa.

– En ole ennen kuullut vastaavista menetelmistä seurakunnan päätöksenteossa. Toki seurakunnat tekevät päätökset itsenäisesti, mutta toivoisin reiluja ja asianmukaisia perusteluja päätöksille, hän jatkaa.

Yhteisen kirkkovaltuuston päätös koskee vain Vantaan seurakuntien yhteisiä avustusrahoja eli puolta seurakuntien kansainvälisen avun määrärahasta. Paikalliset seurakunnat päättävät omasta tuestaan itsenäisesti.

Tässä linkki blogimetsän uutiseen.

Katso tästä aikaisempi uutinen kirkkovaltuuston päätöksestä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie