Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Millainen oli Seurakuntalaisen uutisvuosi 2014?

 

Samuli Siikavirran blogikirjoitus avioliittolaista on ollut vuoden luetuin kirjoitus Seurakuntalainen.fi-sivustolla.

Mediassa on nostettu loppuvuodesta esiin vuoden 2014 merkittävimpiä uutisaiheita. Myös kristillisen uutistuotannon kannalta vuosi on ollut vilkas. Keskustelu avioliittolaista, seurakuntavaalit ja Lähi-idän levottomuudet ovat nousseet keskei

Seurakuntalainen.fi-sivuston luetuin kirjoitus vuonna 2014 on ollut Samuli Siikavirran blogikirjoitus ”Miksi perinteinen avioliitto oli jo menetetty”. Uutisista eniten katselukertoja tänä vuonna on kerännyt ”Ex-homo Amadeus Oilinki kohuhaastattelun jälkeen: ’Kun jaan elämäntarinani, suvaitsevaisuus loppuu'” (julkaistu 17.9.2013).

Tänä vuonna tehdyistä uutisista kiinnostusta on herättänyt eniten ”Jippu: Uudistuin uskossa vaikeiden vuosien jälkeen”. Myös Israel-Gaza-konfliktiin liittyvät uutiset ”Jumalan käsi painoi ohjuksen mereen” ja ”Hamas teloitti kymmeniä gazalaisia” ovat vuoden luetuimpien joukossa.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Seurakuntavaaleihin liittyvistä uutisista luetuin oli ”Pekka Simojoki: Kirkon kohtalo voidaan ratkaista näissä vaaleissa”. Myös amerikkalaisen evankelistan David Herzogin Suomen-vierailuun liittyvät uutiset herättivät kiinnostusta.

Muita vuoden merkittäviä kristillisiä uutisaiheita ovat olleet muun muassa Kansanlähetyksen kahden avustustyöntekijöiden surmat Afganistanissa, Isisin hirmutyöt Irakissa ja Syyriassa, Mahdollisuus muutokseen -mediakampanja Hämeessä, kristityn sudanilaisnaisen kuolemantuomion kumoaminen, parantajaevankelista Pirkko Jalovaaran toimintaan liittyvät syytökset sekä helluntailaisten ”sukupolvikipu”.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie