Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Ministeri Räsänen Jerusalemissa: Rauhanneuvottelujen katkeaminen uhkaa sisäistä turvallisuutta Lähi-idässä

 

Sisäministeri Räsänen laski Suomen seppeleen Holokaustin muistomerkille Jerusalemissa.

– On äärimmäisen tärkeää, että rauhanneuvottelut Israelin ja palestiinalaishallinnon välillä jatkuisivat ja palattaisiin nopeasti neuvottelupöytään, totesi sisäministeri Päivi Räsänen Jerusalemissa. Lähi-itään suuntautuneen matkan aikana ministeri osallistui Holokaustin uhrien muistojuhlaan Jerusalemissa Israelin presidentti Shimon Peresin ja pääministeri Benjamin Netanjahun kanssa. Räsänen laski Suomen seppeleen Holokaustin muistomerkille maanantaina Jerusalemissa. Sisäministeri Räsänen vieraili Jerusalemissa 28.-30. huhtikuuta.

Ministeri Räsänen ja Israelin sisäministeri Gideon Sa’ar tapasivat Tel Avivissa. Ministerit keskustelivat mm. viisumipolitiikasta. Israel suunnittelee parhaillaan viisumivapaussopimusta useiden maiden kanssa. Tapaamisen lopuksi ministeri kutsui Israelin sisäministerin vierailulle Suomeen. Alustavia kalenteriaikoja on jo katsottu vierailulle.

– Hyvät yhteydet ja kahdenväliset suhteet ovat mielestäni Suomen kannalta tärkeitä. Olen iloinen että Israelin sisäministeriö on jo ottanut yhteyttä vierailun suunnittelemiseksi, toteaa Räsänen.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Sisäministeri tapasi myös alueella asuvia ja työskenteleviä suomalaisia. Lisäksi ohjelmassa oli tutustuminen YK:n pakolaisleirille, jossa ministeri keskusteli UNRWA:n johdon ja YK:n ylläpitämän koulun oppilasparlamentin kanssa.
– Oli mukava huomata, että vaikeasta tilanteesta huolimatta lapsilla oli toivoa ja tulevaisuudensuunnitelmia. Kaikki halusivat opiskella uusia kieliä, ja joku halusi lääkäriksi, toinen insinööriksi, kertoo Räsänen vierailustaan.
– Näidenkin lasten takia pitäisi saada nyt katkolla olevat rauhanneuvottelut jälleen käyntiin. Rauhanneuvottelujen katkeaminen uhkaa sisäistä turvallisuutta Länsirannalla ja Israelin rajaseuduilla. Jos terroristijärjestö Hamas nousisi yhteishallitukseen, EU:n turvallisuushankkeiden jatko vaarantuisi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie