Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Musiikki tekee hyvää Yhteisvastuulle

 

Otaniemen Kappelikuoro oppilaitoskanttori Katja Kankaan kanssa. Kuva: Outi Partanen.

Tänä viikonloppuna Otaniemen kappelissa Espoossa järjestettiin kolme konserttia Yhteisvastuun hyväksi.

Musiikki tekee hyvää -konserttisarja järjestettiin osana Espoon seurakuntien oppilaitostyötä. Perjantain konsertissa esiintyi Polyteknikkojen kuoron laulajia, ja lauantaina ääneen pääsi Otaniemen Kappelikuoro oppilaitoskanttori Katja Kankaan johtamana. Sunnuntain musiikista vastaavat Polyteknikkojen Orkesterin pienyhtyeet kamarikonsertin muodossa.

Kaikkiin konsertteihin oli vapaa pääsy. Yhteisvastuukeräystä tuettiin vapaaehtoisella ohjelmamaksulla.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Viikonlopun tapahtumasta vastannut Katja Kangas on toiminut Otaniemen kampuksella oppilaitoskanttorina noin kymmenen vuoden ajan. Hän kertoo nyt toista kertaa järjestetyn Musiikki tekee hyvää -konserttisarjan syntyneen puolivahingossa.

– Useampi taho tahtoi järjestää konsertin saman viikonlopun aikana, joten ehdotin yhteisen tapahtuman järjestämistä. Tarkoituksena on tehdä tästä jokavuotinen perinne ja tarjota opiskelijoille mielekäs tapa Yhteisvastuukeräykseen osallistumiseen, Kangas tähdentää.

Oppilaitostyön muodot vaihtelevat

Espoon seurakunnat tekevät oppilaitostyötä kaikissa kaupungin alueella toimivissa korkeakouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa neljän oppilaitospapin ja yhden oppilaitoskanttorin voimin.

– Papit tekevät monipuolista työtä kunkin oppilaitoksen tarpeista käsin. Joka paikkaan ei voi mennä samaa sapluunaa käyttäen, vaan on kyseltävä, millaisia tarpeita ihmisillä ja organisaatiolla on, Katja Kangas sanoo.

Kangas vastaa Otaniemen kappelissa tapahtuvasta toiminnasta johtamalla Kappelikuoroa ja vastaamalla messuelämän musiikista sekä konserttitoiminnasta. Hän kertoo Musiikki tekee hyvää -tapahtuman olevan mielekäs tapa yhdistää kappelin toiminta ja kampuksen kulttuuriryhmien kanssa työskentely. Kangas toimii oppilaitoskanttorina Aalto-yliopiston kampuksen lisäksi myös muissa oppilaitoksissa muun muassa Omnian ammattioppilaitoksessa.

Yhteisvastuu tekee hyvää

Katja Kangas paljastaa Musiikki tekee hyvää -nimen valikoituneen melko nopeasti formaatin keksimisen jälkeen. Kyseessä ei kuitenkaan ole hetken mielijohteesta tehty päätös, vaan nimen taustalla on Yhteisvastuuteemaa tukeva kaksoismerkitys.

– Musiikin on todettu tekevät ihmiselle kokonaisvaltaisesti hyvää. Yhteisvastuuta tuettaessa musiikin avulla voidaan tehdä myös aineellista hyvää eli auttaa hädässä olevia, Kangas kertoo.

Yhteisvastuukeräystä on mainostettu tänä vuonna lausein: ”Jumalan selän takana? Vai sinun silmiesi edessä?”. Keräyksellä tuetaan vuosittain vaihtuvaa kotimaista ja ulkomaista lahjoituskohdetta. Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen tuotto menee Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkoston laajentumiseen kotimaassa ja koulutuksen tukemiseen vuonna 2010 maanjäristyksen runtelemaksi joutuneessa Haitissa.