Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Näyttävästi taustalla: Markku Heikkilä on yksi GLS:n teknisistä tuottajista

 

Kuva: Tiia Klemettilä

Helsingin Global Leadership Summit (GLS) -johtajuuskonferenssin tekninen tuottaja Markku Heikkilä menee johtajuuskoulutukseen myös voimaantumaan.
– GLS:lla on minulle merkitystä monella tasolla. Tekniikan osalta pidän huolta, että osallistujat voivat keskittyä olennaiseen tekniikan toimiessa moitteettomasti.

Valkokangas hallussa

Teknisenä tuottajana Markku Heikkilä kokoaa vastuullisten joukon huolehtimaan konferenssin äänentoistosta, valoista ja siitä mitä valkokankaalla näytetään. Nämä elementit tulivat hänelle tutuiksi jo siviilipalvelusaikana Savoy-teatterissa.

Teknisen laadun takaamiseksi hän katsoo kaikki opetusvideot etukäteen.

SRO neliöb. 17.-23.10.

– Osaltani työt alkavat, kun GLS:n paikka on varmistunut. Varmistan tilan tekniset olosuhteet: Mitä äänentoistoon, videon esittämiseen ja valoihin liittyviä laitteita paikan päältä löytyy, mitä kaikkea ja kuinka paljon joudutaan hankkimaan.

Markku Heikkilän tehtäviin kuuluu lisäksi tekniikkatiimin johtaminen. Se koostuu ääni-, valo- ja screenmiehestä. Kun tiimi on kasassa työt jatkuvat yhteisen suunnittelun merkeissä.

Kynnys on tehty matalaksi

Siviilissä Heikkilä on valokuvausalan yrittäjä. GLS:n toteuttamisen kannalta hän onkin yksi avainhenkilöistä. Konferenssissa Heikkilä työskentelee vapaaehtoisena yhdessä toisten vapaaehtoisten kanssa. Koska budjetista ei tarvitse varata osuutta palkanmaksuun, pystytään konferenssin hinta pitämään todella edullisena.

– Sentasoisten puhujien, kouluttajien, ammattilaisten ja mentoreiden koulutuksista, joita GLS:ssä kuullaan, pystyisi muussa yhteydessä pyytämään huomattavasti suurempia summia.

Markku Heikkilä arvostaa sitä, että mahdollisimman monilla ihmisten johtamistyötä tekevillä on mahdollisuus osallistua koulutukseen, etenkin seurakunnista.

Vaikuttavaa suunnitelmallisuutta

Vaikka kysymyksessä on johtajuuskoulutus Heikkilä kokee saaneensa sieltä keinoja myös oman yrityksensä markkinointiin.
– GLS:n arvoihin kuuluu vahva ammatillisuus ja toiminta on suunnitelmallista. Kaikki mahdolliset ongelmat on mietitty läpi ja niiden varalle on kehitetty varasuunnitelma, varasuunnitelman varasuunnitelma ja niin edelleen. Yleisö tuskin edes huomaa niitä virheitä, joita joskus tapahtuu.

Heikkilä kertoo, että juuri selkeiden toimintaohjeiden ja -periaatteiden ansiosta hänen on helppoa ja mielekästä tehdä oma osuutensa.
– Yhtäältä johtajuuskoulutus on uuden ammentamista ja hengähdyspaikka, toisaalta sillä on minulle merkitystä hengellisesti. Olen nähnyt miten GLS vaikuttaa organisaatioiden toimintaan ja ihmisten elämään.

Siitä voi seurata hyvää

Ennen Iittalaan muuttamistaan Markku Heikkilä asui perheineen Jyväskylässä ja oli siellä Jyväskylän adventtiseurakunnan vanhimmiston jäsen.
Noin viisi vuotta sitten hän ja kaksikymmentä muuta seurakuntalaista osallistuivat GLS-konferenssiin Jyväskylässä. Yhden luennon aikana jokaiselle seurueen jäsenelle oli tullut tunne, että nyt olisi heidän aikansa tehdä jotakin humanitaarisen avun edistämiseksi.

– Lopulta keräsimme huomattavan summan rahaa, löysimme yhteistyökumppanin ja saimme olla mukana rakentamassa terveysasemaa Ghanaan. Nyt sairaala toimii noin 200 000 asukkaan aluesairaalana, Heikkilä iloitsee.

Tiia Klemettilä

Ks. glssuomi.fi

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024